Túrós, káposztás, grízes: a magyarok kedvenc tésztái
Képpel és recepttel
Kedvenc hazai tészták, hagyományos receptekkel.

Dia

	Grízes tészta	A legszebb menzás pillanatok sokaknál a grízes tésztához fűződnek, hiszen az egyik legfinomabb étel, ami a közétkeztetésben előfordulhat. A barnára pirított búzadarával elkevert metélt a hozzákevert lekvártól lesz igazán finom, ezért érdemes abból házit keríteni, hiszen úgy a legjobb. A végtelenül egyszerű receptet itt találod!

Grízes tészta

A legszebb menzás pillanatok sokaknál a grízes tésztához fűződnek, hiszen az egyik legfinomabb étel, ami a közétkeztetésben előfordulhat. A barnára pirított búzadarával elkevert metélt a hozzákevert lekvártól lesz igazán finom, ezért érdemes abból házit keríteni, hiszen úgy a legjobb. A végtelenül egyszerű receptet itt találod!

Dia

	Mákos nudli	Cipőt a cipőboltból, mákos nudlit a nagymamától, szólhatna így is a mondás, hiszen igazán finom nudlit mindig a nagyik tudnak készíteni. Szerencsére van rá lehetőség, hogy gyakorold az elkészítést, hogy majd egyszer az unokáidnak te lehess nudliban is az etalon. A gyakorláshoz és az édes percekhez itt az útmutató.

Mákos nudli

Cipőt a cipőboltból, mákos nudlit a nagymamától, szólhatna így is a mondás, hiszen igazán finom nudlit mindig a nagyik tudnak készíteni. Szerencsére van rá lehetőség, hogy gyakorold az elkészítést, hogy majd egyszer az unokáidnak te lehess nudliban is az etalon. A gyakorláshoz és az édes percekhez itt az útmutató.

Dia

	Káposztás tészta	Az egyszeri külföldi vendég valószínűleg csak vakarja a fejét, amikor először találkozik ezzel az étellel, hiszen látja, hogy jól megpakoljuk cukorral, aztán a borsszóróért nyúlunk, azzal is jól megszórjuk, azután pedig elégedetten befaljuk a pirított káposztával gazdagon megpakolt tésztát. Igazi hazai fogás, amit ha egyszer megkóstolsz, mindig szeretni fogod. Itt a recept hozzá.

Káposztás tészta

Az egyszeri külföldi vendég valószínűleg csak vakarja a fejét, amikor először találkozik ezzel az étellel, hiszen látja, hogy jól megpakoljuk cukorral, aztán a borsszóróért nyúlunk, azzal is jól megszórjuk, azután pedig elégedetten befaljuk a pirított káposztával gazdagon megpakolt tésztát. Igazi hazai fogás, amit ha egyszer megkóstolsz, mindig szeretni fogod. Itt a recept hozzá.

Dia

	Tészta tejszínes-gombás szósszal	A gombás-tejszínes szósz mindennel finom, sültekhez is remek és tésztával elkeverve is pompás vacsora, amit egyszerűen összedobhatsz még kezdő háziasszonyként is. Ha beszerezted a szükséges alapanyagokat és felvetted a kedvenc kötényed, készítsd el gyorsan, az itt található recept alapján!

Tészta tejszínes-gombás szósszal

A gombás-tejszínes szósz mindennel finom, sültekhez is remek és tésztával elkeverve is pompás vacsora, amit egyszerűen összedobhatsz még kezdő háziasszonyként is. Ha beszerezted a szükséges alapanyagokat és felvetted a kedvenc kötényed, készítsd el gyorsan, az itt található recept alapján!

Dia

	Túrós csusza	Ha harcsapaprikásról van szó, akkor szinte biztosan ez a köret merül fel elsőként, ha pedig egy kiadós leves utáni édességről, nos, akkor merül fel a tejfölös-cukros változat lehetősége, ami szintén túrós csusza, csak egy kicsit más. A ropogós szalonnával gazdagon megpakolt sós verzió receptjét itt találod, a cukroshoz felejtsd el a szalonnát, és pótold tejföllel!

Túrós csusza

Ha harcsapaprikásról van szó, akkor szinte biztosan ez a köret merül fel elsőként, ha pedig egy kiadós leves utáni édességről, nos, akkor merül fel a tejfölös-cukros változat lehetősége, ami szintén túrós csusza, csak egy kicsit más. A ropogós szalonnával gazdagon megpakolt sós verzió receptjét itt találod, a cukroshoz felejtsd el a szalonnát, és pótold tejföllel!

Dia

	Húsos rakott tészta	Bár a rakott tészta valószínűleg nem magyar találmány, készítheted egészen magyaros ízvilágúra bátran. Készíts darált húsból pörkölthöz hasonló ragut, keverd el a tésztával, szórd meg jól sajttal vagy juhtúróval, és süsd össze jól a sütőben. Továbbbi részleteket itt találsz ezzel a fogással kapcsolatban.

Húsos rakott tészta

Bár a rakott tészta valószínűleg nem magyar találmány, készítheted egészen magyaros ízvilágúra bátran. Készíts darált húsból pörkölthöz hasonló ragut, keverd el a tésztával, szórd meg jól sajttal vagy juhtúróval, és süsd össze jól a sütőben. Továbbbi részleteket itt találsz ezzel a fogással kapcsolatban.

Dia

	Krumplis tészta	A grenadírmars, ahogy a régiek nevezik, a pirospaprikától enyhén narancssárgás, jellegzetes színű étel, amitől minden fitneszguru sírva menekül, hiszen igazi kalóriabomba, ami ráadásul jó zsírosan az igazi, na meg persze igazi házi kovászos uborkával. Hogy ne rontsd el, készítsd az itt található recept alapján! 

Krumplis tészta

A grenadírmars, ahogy a régiek nevezik, a pirospaprikától enyhén narancssárgás, jellegzetes színű étel, amitől minden fitneszguru sírva menekül, hiszen igazi kalóriabomba, ami ráadásul jó zsírosan az igazi, na meg persze igazi házi kovászos uborkával. Hogy ne rontsd el, készítsd az itt található recept alapján! 

Ezt is szeretjük
Fotó: