Mesteri receptek, amelyek az élet méltó lezárásához járulnak hozzá - Te is segíthetsz!
Összefogtak a hazai gasztronómia képviselői a Magyar Hospice Alapítványért.

Havas Dóra, Lila Füge narancsos kuglóf
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Hospice Alapítványhoz azok a súlyos betegek kerülnek, akik sajnos gyógyító kezelést már nem kaphatnak, és már csak hónapjaik vagy rosszabb esetben heteik, napjaik vannak hátra az életükből. A hospice szellemiségének értelmében az alapítvány munkatársai térítésmentesen végzik a haldoklók ápolását.

A hazai gasztronómia neves képviselői egy különlegesen szép és megható gesztussal segítik az alapítvány munkásságát idén karácsonykor. A szeretet ünnepének közeledtével pedig még te is tudsz tenni a betegekért.

Neked receptkönyv, számukra értékes percek

Az alapítvány még 2013-ban hozta létre a Nárcisz Asztaltársaságot, melynek tagjai neves hazai éttermek. A közösséget alkotók havonkénti adományukkal a Budapesti Hospice Ház egy betegszobájának éves fenntartását biztosítják. A társaság résztvevői viszont most egy új ötlettel álltak elő: összeállítanak a legfinomabb ételeikből egy receptkönyvet, amellyel az alapítványt fogják támogatni.

Asztal, társaság receptkönyv02

Az Asztaltársaság mellett Mautner Zsófi, a népszerű gasztroblogger hívó szavára a hazai kulináris élet több elismert szereplője csatlakozott egy-egy receptjével. Így állt össze az ünnepi kiadvány, amely az Asztal, társaság címet kapta. A receptkönyv érdekessége, hogy a benne szereplő ételekben a nárcisz sárga színe dominál. Ez a fajta virág a hospice szimbóluma. Mint a tavasz egyik első növénye, a remény, az öröm, az életigenlés és újjászületés jelképe, nemzetközi szinten pedig a rák elleni harc megtestesítőjévé vált.

A könyv megvásárlásával sokat segíthetsz: egy kiadvány árával 60 értékes ápolási percet adományozol egy betegnek, akit a Budapesti Hostice Házban gondoznak élete legutolsó és egyben legnehezebb időszakában.

A cikk az ajánló után folytatódik

A megható kezdeményezést több hazai sztár is támogatja, például Majka, Ábel Anita, Barabás Évi és Dobó Kata.

Az alapítvány és a receptkönyv fontosságát Mautner Zsófi foglalta össze a legjobban. A népszerű gasztroblogger véleménye igazán gondolatébresztő:

"Meg kell tanulnunk nyíltan, őszintén, tabuk nélkül beszélni a halálról. Nem mindegy, milyen körülmények között megyünk el, és egy gyógyíthatatlan betegség esetén is meg kell tudni őrizni a méltóságunkat, ehhez pedig segítségre van szükségünk. A 26 éves Magyar Hospice Alapítvány ebben vállal óriási szerepet. Bízom benne, hogy ezek a nagyszerű receptek meghozzák a kedvet ahhoz, hogy összefogjunk és közösen támogassuk az élet méltó lezárását."

A könyvet kiadja a Magyar Hospice Alapítvány. Ára 2 800 forint. A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük