Villámgyors mikrós madártej - Így finom sűrű lesz
Ha szereted a madártejet, ennek a kevésbé macerás, gyors és mikrós változatnak nagyon fogsz örülni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha így készíted, nem kell attól tartanod, hogy a tej odaég, a galuska pedig összeesik. Ne lepődj meg, ha a krém a megszokottnál sűrűbb lesz. Hígabban szereted? Kevesebb pudingport keverj bele, vagy önts még hozzá tejet. Fodor Emese receptje feldobja a napodat.

Madártej mikróban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l tej
  • 5 tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Hab

  • 5 tojásfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját egy mikrózható tálban keverd össze a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Rakd 10-12 percre a mikróba, a legnagyobb fokozatra. Körülbelül nyolc perc után keverd meg. Ha előbb besűrűsödik a sodó, hamarabb is kiveheted.

A galuskákhoz a tojásfehérjét verd kemény habbá robotgéppel egy ugyancsak mikrózható tálban. Add hozzá a vaníliás cukrot, és azzal keverd még tovább. Ha a hab meg sem mozdul az edényben, tedd egy percre a mikróba a legnagyobb fokozatra. Utána evőkanállal szaggasd a tojássárgás masszába, és rakd a hűtőbe. Fontos, hogy a habot csak akkor verd fel, amikor már kész a krém, mert ha áll, összeesik.

Ezt is szeretjük