Bár története jóval régebbre nyúlik vissza, mai, "fedeles" változatát csak a 20. század elején nyerte el, ezt Pierre Desfontaines-nek köszönhetjük. A történelem során előfordult az is, hogy a kis színes édességek életet mentettek: Medici Katalin unokája macaront fogyasztva menekült az éhezésből.
Dia
Mint a legtöbb édességnek, a macaronnak is jól áll a csokoládé, tedd akár a fedőlapokba, akár tölteléknek, vagy mindkettőbe, a végeredmény így is, úgy is zseniális lesz.
Dia
A tavasz beköszöntével az eperrajongók ideje is lassacskán eljön, az édesség mellé kifejezetten jólesik egy kis finom gyümölcs, de ha a masszát ízesíted vele, az is jó megoldás lehet.
Dia
Elő az ételfestékkel! A közelgő húsvét idején a tojásfestés mellé új elemként beemelheted a macaron-színezést, ami legalább annyira pepecselős munka, de a végeredmény sokkal ízletesebb.
Dia
Gyerekzsúrra vagy vicces kedvű felnőttek közé remek megoldás lehet, ha nemes egyszerűséggel pálcikára szúrod a már kész macaronokat, az biztos, hogy feltűnő lesz.
Dia
Bármely hagyományos ünnepet feldobhatsz a kis szendvicsekkel, karácsonykor is bátran készíts a klasszikus fogások mellett vagy helyett macaront, senki sem fog panaszkodni, erre mérget vehetsz!
Dia
A málna nemcsak a fagyisnál mutat jól, hanem a macaron "tésztájába" keverve is igazán látványos desszertet eredményez, nézd csak!
Dia
Ha Tim Burton hívott meg magához egy összejövetelre, ne félj a kissé groteszk színek használatától sem, látványnak kicsit talán fura lesz a lila édesség, de az ízére nem lehet panasz.