Így készül a legjobb lyoni sertésszelet
Sok hagymával az igazi
Rajongsz a hagymás ételekért? Akkor feltétlenül tervezd be a lyoni sertésszeletet a hétvégi menübe!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha lyoni sertésszelet lesz az ebéd, biztos, hogy mindenki elégedetten és tele gyomorral áll fel az asztaltól. Kautz József receptje mellé kínálj sült krumplit. Tálaláskor alulra a köret kerüljön, fölé a hús, a tetejére pedig a ropogós, sült hagymakarikák.

Lyoni sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 6 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 l tej
  • őrölt feketebors
  • étolaj
  • liszt
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és keverd a tejbe. A húst szeleteld fel, klopfold ki, öntsd rá a fokhagymás tejet, és tedd egy napra a hűtőbe. Sütés előtt a sertésszeleteket mosd meg, töröld át papírtörlővel, sózd, borsozd, kend be mustárral, és egymásra téve rakd vissza a hűtőbe egy órára.

Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és a lisztbe mártott hús mindkét oldalát négy-négy perc alatt süsd szép pirosra. A visszamaradt zsiradékban piríts egy-két kanál mustárt, önts rá egy kevés vizet, majd a sertésszeleteket tedd vissza, és párold puhára 15-20 perc alatt.

A vöröshagymát tisztítsd meg, szeleteld fel, szedd karikákra, majd lisztezd be, és bő, forró olajban süsd ki. Egyszerre mindig csak kevés hagymát tegyél az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el, és ropogós marad. Szűrőbe vagy papírtörlőbe szedd ki, és a hússal tálald.

Ezt is szeretjük