Csupa csokis lúdlábtorta: ez a krém nem émelyítő
Márton-napra a lúdlábtortánál nincs tökéletesebb desszert. Ha sütöttél már piskótát, ez is sikerülni fog.

Csupa csokis lúdlábtorta: ez a krém nem émelyítő
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lúdlábtorta nem hiányozhat a legtöbb étterem és cukrászda Márton-napi kínálatából. Nem vitás, ez az egyik legfinomabb csokis süti. Főleg, ha az eredeti receptet követve a kakaós piskótát tejszínes, párizsi krémmel töltöd meg. Mielőtt felszeletelnéd, az éles kést mártsd forró vízbe, így a csoki nem töredezik.

Lúdlábtorta receptje

Hozzávalók:

A tésztához

  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 30 dkg meggybefőtt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg kakaópor
  • 3 dl tejszín

A tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a krémet. A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, és kevergetve főzd kilenc percig. Rakd hozzá több részletben a vajat, és kis lángon forrald tovább. Végezz szálpróbát. A szirupból végy egy keveset a mutató- és hüvelykujjad közé, és, ha néhány mozdulattal szálat tudsz belőle képezni, akkor már kellően sűrű. Húzd le a tűzről, és szitáld hozzá a kakaóport. Teljesen hűtsd ki, majd tedd a hűtőbe. 
 

Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd jó habosra. Kanalazd hozzá a forró vizet, dolgozd össze, és fakanállal, óvatosan forgasd hozzá a kakaóval vegyített lisztet. Egy tortaformát kenj ki zsiradékkal, és szórj meg liszttel, majd simítsd bele a masszát. Forró sütőben, 160 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd hűtsd ki teljesen. A piskótát vágd ketté, rakd ki meggyel, és egyengesd rá a géppel habosított krémet. Figyelj, hogy az oldalára is jusson. 
A mázhoz a jó minőségű étcsokit olvaszd fel, kanalazd hozzá az olajat, és öntsd a torta tetejére. Kedvedre díszítheted tejszínnel, meggyel. 

Ezt is szeretjük