Lisztmentes csupa csokis ráncos keksz: 10 perc, és kész
Ha kizártad a lisztet az ételedből, de édességre vágysz, süsd így a csokis ráncos kekszet!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csodás csokis keksz onnan kapta a nevét, hogy sütés után ráncos lesz. A híres sztárcukrász, Anna Olson elkészítette a lisztmentes verziót. 

Nagyon fontos, hogy jó minőségű, 65-75 százalékos étcsokit használj. Ennyi alapanyag körülbelül 12 kekszhez elegendő. Légmentesen záródó tárolóban az édesség öt napig áll el. Ha két keksz közé egy kis gombócnyi vaníliás fagyit teszel, kis szendvicseket kapsz.

Lisztmentes csokis ráncos keksz

Hozzávalók:

  • 27 dkg étcsokoládé, felaprítva 
  • 13 dkg porcukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg kakaópor
  • 7 g kukoricakeményítő
  • 2 nagy tojás
  •  5 ml vaníliakivonat
  • 5 ml balzsamecet
  • 2,5 g só

Forgatáshoz

  • porcukor

Elkészítés ideje: 25 perc

A sütőt melegítsd elő190 fokra, és két tepsit bélelj ki sütőpapírral. Darabolj fel 18 dkg csokit, kevergetve olvaszd meg vízgőz felett egy fémedényben, majd tedd félre.

Elektromos habverővel verd addig a szobahőmérsékletű tojásokat a kristálycukorral, a vaníliakivonattal és a balzsamecettel, amíg az habos és könnyed állagú lesz. Ez körülbelül három perc. Nem kell, hogy a kiemelt habverőről egybefüggő szalagként lógjon a hab. Ezután keverd bele a megolvasztott csokoládét is.

Add a porcukrot, a kakaóport, a kukoricakeményítőt és a sót a masszához, spatulával vagy kézzel keverd össze, majd rakd bele a megmaradt felaprított csokoládét is. A tészta első látásra nagyon lágynak tűnhet, de néhány perc várakozás után megkeményedik.



Önts porcukrot egy lapos edénybe, és egy kis fagylaltoskanállal emelj ki egy adag tésztát, azt ejtsd a porcukorra, és forgasd meg benne. Ezt majd minden egyes gombóccal ismételd meg. Az adagokat helyezd az előkészített tepsire úgy, hogy körülbelül másfél centi hely maradjon közöttük minden irányban. A tenyereddel a gombócokat finoman lapítsd le.

A kekszeket tedd előmelegített sütőbe, és süsd tíz percig. Ügyelj arra, hogy ne süsd túl. A kész kekszeket hagyd egy-két percig hűlni a tepsiben. Ha már kézzel ki tudod emelni, rakd hűtőrácsra. 

Blog.hu ajánló