Limoncellós panna cotta: ahogy az olaszok készítik a nagy kedvencet
Dobd fel limoncellóval a fantasztikusan krémes, olasz poharas desszertet, a panna cottát!
A kellemesen meleg, tavaszias időben egyre jobban vágyunk a hűsítő édességekre. A könnyű, citromos olasz likőr, a limoncello nemcsak iszogatva, hanem pohárkrém fontos hozzávalójaként, kanalazva is frissítő lehet. Mivel elég sok benne az alkohol, gyerekeknek inkább készíts olyan változatot, amelyből kihagyod a likőrt.
Limoncellós panna cotta
Hozzávalók
- 2.5 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 2 teáskanál porzselatin
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl limoncello
- 1 db citrom
- menta- vagy citromfű a tálaláshoz
Elkészítés:
A zselatint szórd egy deci tejbe, és várj 10 percet, amíg jól megduzzad. Közben a maradék tejet keverd össze a kétféle cukorral, a habtejszínnel, a limocellóval, és kis lángon melegítsd, de ne forrald fel. Ha már nem hideg, add hozzá a zselatinos tejet, és addig kevergesd, amíg el nem olvad, majd húzd le a tűzről.
A citromot alaposan mosd meg, a héját amennyire tudod, reszeld le. A maradék gyümölcsöt karikázd fel, és oszd el a poharak aljában. Öntsd le a limoncellós keverékkel, alufóliával letakarva tedd a hűtőbe, és várj két-három órát, amíg megdermed. Tálaláskor citromhéjjal és néhány levél mentával vagy citromfűvel díszítsd a desszert tetejét.
Fehér csokival is isteni a krémes, selymes panna cotta.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció