Limoncellós panna cotta: ahogy az olaszok készítik a nagy kedvencet
Dobd fel limoncellóval a fantasztikusan krémes, olasz poharas desszertet, a panna cottát!


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A kellemesen meleg, tavaszias időben egyre jobban vágyunk a hűsítő édességekre. A könnyű, citromos olasz likőr, a limoncello nemcsak iszogatva, hanem pohárkrém fontos hozzávalójaként, kanalazva is frissítő lehet. Mivel elég sok benne az alkohol, gyerekeknek inkább készíts olyan változatot, amelyből kihagyod a likőrt.
Limoncellós panna cotta
Hozzávalók
- 2.5 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 2 teáskanál porzselatin
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl limoncello
- 1 db citrom
- menta- vagy citromfű a tálaláshoz
Elkészítés:
A zselatint szórd egy deci tejbe, és várj 10 percet, amíg jól megduzzad. Közben a maradék tejet keverd össze a kétféle cukorral, a habtejszínnel, a limocellóval, és kis lángon melegítsd, de ne forrald fel. Ha már nem hideg, add hozzá a zselatinos tejet, és addig kevergesd, amíg el nem olvad, majd húzd le a tűzről.
A citromot alaposan mosd meg, a héját amennyire tudod, reszeld le. A maradék gyümölcsöt karikázd fel, és oszd el a poharak aljában. Öntsd le a limoncellós keverékkel, alufóliával letakarva tedd a hűtőbe, és várj két-három órát, amíg megdermed. Tálaláskor citromhéjjal és néhány levél mentával vagy citromfűvel díszítsd a desszert tetejét.
Fehér csokival is isteni a krémes, selymes panna cotta.
Még több recept