Ilyen a tökéletes libamáj zsírjában: karácsonyi előételnek is kiváló
Igazi ünnepi finomság a zsírjában sült libamáj, ami megalapozza az egész étkezés hangulatát.

zsirjaban-sult-libamaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A libamáj igazi ínyencség, ami legtöbbször ünnepi előételként kerül az asztalra. Bár drága, szerencsére akkor sem kell belőle túl sok, ha nagyobb vendégséget csapsz. Érdemes a saját zsírjában kisütni. Kínálhatod lila hagymával, almával, fügével vagy salátákkal is. Még finomabb lesz, ha beáztatod a májat fokhagymás tejbe. 

Libamáj zsírjában

Hozzávalók:

  • 1 kg libaháj
  • 60 dkg libamáj
  • 1 l tej
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál víz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat tisztítsd meg, a nagyobb ereket, a hártyát, az epés részt távolítsd el, és a sütés előtti este tedd fokhagymás tejbe. Áztasd egy éjszakán át, majd vedd ki, csepegtesd le, és pihentesd szobahőmérsékleten negyedóráig. A libahájat vágd kisebb, lehetőleg azonos méretű kockákra, önts alá két evőkanál vizet, és süsd zsírjára. A tepertődarabokat szedd ki, és a visszamaradt zsírba tedd a májat. Fontos, hogy ellepje a zsír.

Kis lángon süsd körülbelül 20 percig, közben a májat fordítsd át. Amikor puha, és a belseje nem véres, rakd át egy tálba, sózd, borsozd meg, és öntsd le a zsírral. Hagyd kihűlni, tedd a hűtőbe, és várd meg, míg megdermed. 
Ha az egész menüsoron töröd a fejed, ezt az összeállítást nézd meg! Itt a különlegestől a hagyományosig biztosan kapsz ihletet. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük