Kívül ropogós, belül omlós, sült libacomb - Ennyi ideig süsd, hogy tökéletes legyen
Ha így készíted a Márton-napi sült libacombot, jól átsül, szinte leválik a csontról, és igazán pikáns lesz.

Kívül ropogós, belül omlós, sült libacomb - Ennyi ideig süsd, hogy tökéletes legyen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Menj biztosra, süss libacombot Márton-napra, hogy jövőre se éhezz. Nem mellesleg, ha jól készíted el, fantasztikus lesz. Nem kell agyonfűszerezni, viszont szánj rá több órát. Sok időt és munkát megspórolhatsz, ha jól megtisztított libacombot vásárolsz. Ne felejts el mellé párolt káposztát kínálni, és a fantasztikus fogást öblítsd le újborral.

Libacomb recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db libacomb
  • 1 db alma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bors
  • libazsír
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát vágd kis darabokra, az almát mosd meg, és negyedeld fel. A libacombokat tiszítsd meg, mosd meg, majd töröld jó szárazra. Alaposan dörzsöld be sóval, szórj rá borsot és majoránnát. Egy magasabb falú tepsit kenj kis kevés libazsírral, és rendezd el benne a húst úgy, hogy a bőrös fele legyen lefelé. Rakd a combok mellé az almát és a fokhagymát, majd fedd le.
 

A sütőt melegítsd elő 150 fokra, és süsd a libát körülbelül három órán át. Közben többször forgasd át, a kisülő zsírból pedig óvatosan önts le. Amikor puha, és könnyen beleszalad egy hústű vagy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és 200 fokon pirítsd meg. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, mert akkor kiszárad. Tálalás előtt 15-20 percig pihentesd.

Ezt is szeretjük