4 diétás, laktató leves

Gyorsan elkészíthetőek, nagyon finomak, ráadásul segítenek a fogyásban. Attól sem kell tartanod, hogy nem tömheted tele velük a hasad!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spenótkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 2 fej lilahagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 15 g friss zsálya, szétmorzsolva
  • 2 nagy burgonya, kockákra vágva
  • 1,5 l zöldségleves, kockából
  • 250 g zsenge spenótlevél

Nagy lábasban olvaszd fel a vajat, és mérsékelt tűzön párold benne üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, a zsályát és a burgonyát, fedd le, és kis lángon párold tíz percig.

Keverd bele a zöldséglevest, forrald fel, és főzd öt percig. Add hozzá a spenótot, és főzd újabb két percig.

Vedd le a tűzről, hagyd kissé kihűlni, majd turmixold simára. Ha botmixert használsz, azonnal pürésítheted. Öntsd vissza a lábasba, és óvatosan melegítsd fel. Ízlés szerint sózd meg.

Pikáns répaleves

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 600 g répa
  • 1 alma
  • fél liter zöldségleves-alaplé
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kefir
  • 1 tojássárgája
  • petrezselyemzöld
  • apróra vágott chilipaprika

A vöröshagymát és a fokhagymát vágd fel. Kockázd fel a répát és az almát. A hagymákat vajon párold meg, majd add hozzá a répa- és almadarabokat. Kis ideig párold, adj hozzá kis lisztet, és öntsd hozzá a zöldséglevest. Főzd körülbelül húsz percig, majd sózd, és turmixold össze. A felvert tojássárgáját keverd össze a kefirrel, add hozzá a leveshez, majd petrezselyemmel és chilivel ízesítsd.

Szederkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeder
  • 2 pohár zsírszegény joghurt
  • víz
  • száraz fehérbor
  • fahéj, édesítőszer
  • mandula, diétás vaníliafagyi, ízlés szerint

A szedret mosd meg, pár szemet tegyél félre a díszítéshez, majd a nagy részét tedd a turmixgépbe, pépesítsd össze. Add hozzá a joghurtokat, majd adj hozzá annyi vizet és fehérbort, hogy az állaga ne legyen túl folyékony. Ízlés szerint ízesítsd fahéjjal és cukorral. Jól keverd el, majd tedd hűtőbe egy órára, és a megmaradt szederrel díszítve tálald! Ha édesszájú vagy, tegyél hozzá egy kanál diétás vaníliafagyit, vagy szórd meg szeletelt mandulával!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Nektarin-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg nektarin
  • 2 dl víz
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl zsírszegény tej
  • édesítőszer
  • fahéj
  • citromlé
  • szegfűszeg

A nektarint szeleteld fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és az édesítőszerrel ízesített vízben párold meg. Hagyd kihűlni, majd öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra. Keverd bele a tejet is, hogy lágyabb legyen. Hidegen tálald!

Ezt is szeretjük