4 diétás, laktató leves
Gyorsan elkészíthetőek, nagyon finomak, ráadásul segítenek a fogyásban. Attól sem kell tartanod, hogy nem tömheted tele velük a hasad!
Spenótkrémleves
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 2 fej lilahagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 15 g friss zsálya, szétmorzsolva
- 2 nagy burgonya, kockákra vágva
- 1,5 l zöldségleves, kockából
- 250 g zsenge spenótlevél
Nagy lábasban olvaszd fel a vajat, és mérsékelt tűzön párold benne üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, a zsályát és a burgonyát, fedd le, és kis lángon párold tíz percig.
Keverd bele a zöldséglevest, forrald fel, és főzd öt percig. Add hozzá a spenótot, és főzd újabb két percig.
Vedd le a tűzről, hagyd kissé kihűlni, majd turmixold simára. Ha botmixert használsz, azonnal pürésítheted. Öntsd vissza a lábasba, és óvatosan melegítsd fel. Ízlés szerint sózd meg.
Pikáns répaleves
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 600 g répa
- 1 alma
- fél liter zöldségleves-alaplé
- 4 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kefir
- 1 tojássárgája
- petrezselyemzöld
- apróra vágott chilipaprika
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd fel. Kockázd fel a répát és az almát. A hagymákat vajon párold meg, majd add hozzá a répa- és almadarabokat. Kis ideig párold, adj hozzá kis lisztet, és öntsd hozzá a zöldséglevest. Főzd körülbelül húsz percig, majd sózd, és turmixold össze. A felvert tojássárgáját keverd össze a kefirrel, add hozzá a leveshez, majd petrezselyemmel és chilivel ízesítsd.
Szederkrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szeder
- 2 pohár zsírszegény joghurt
- víz
- száraz fehérbor
- fahéj, édesítőszer
- mandula, diétás vaníliafagyi, ízlés szerint
A szedret mosd meg, pár szemet tegyél félre a díszítéshez, majd a nagy részét tedd a turmixgépbe, pépesítsd össze. Add hozzá a joghurtokat, majd adj hozzá annyi vizet és fehérbort, hogy az állaga ne legyen túl folyékony. Ízlés szerint ízesítsd fahéjjal és cukorral. Jól keverd el, majd tedd hűtőbe egy órára, és a megmaradt szederrel díszítve tálald! Ha édesszájú vagy, tegyél hozzá egy kanál diétás vaníliafagyit, vagy szórd meg szeletelt mandulával!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Nektarin-krémleves
Hozzávalók:
- 30 dkg nektarin
- 2 dl víz
- 2 tojássárgája
- 1 dl zsírszegény tej
- édesítőszer
- fahéj
- citromlé
- szegfűszeg
A nektarint szeleteld fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és az édesítőszerrel ízesített vízben párold meg. Hagyd kihűlni, majd öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra. Keverd bele a tejet is, hogy lágyabb legyen. Hidegen tálald!
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke