Fűszeres lencseleves füstölt hússal

Egy fogással jóllaksz

Az egyre hidegebb őszi napokon egy gazdag, egytálételnek beillő lencseleves nagyon jólesik.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lencseleves tökéletes testet-lelket melengető étel. A csülök helyett vagy mellé füstölt kolbászt is karikázhatsz a levesbe. Sok időt spórolhatsz meg, ha a lencsét egy éjszakára vízbe áztatod. Ne hagyd ki ezt az ételt a legközelebbi menütervezéskor!

15779457 0ec4242d05baf83ade3851e86f2a0108 wm

Lencseleves recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg füstölt csülök
  • 25 dkg lencse
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti este a csülköt és a lencsét is áztasd be kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap a húst tedd fel főni körülbelül másfél liter vízben. Rakd hozzá a fokhagymát is. Addig főzd, amíg a húst le tudod fejteni a csontról. Ez körülbelül egy óra, majd vágd kisebb darabokra.

A főzőlé egyharmadát tedd egy lábosba, és öntsd fel vízzel. Rakd bele a lencsét és a húst. Újraforrás után mehetnek bele a feldarabolt répák, majd ízesítsd babérlevéllel, borssal, szükség esetén sózd. Főzd kis tűzön körülbelül fél óráig. Amikor a lencse és a zöldségek is puhák, keverd össze a tejfölt kevés liszttel és egy teáskanálnyi pirospaprikával, majd öntsd a levesbe. Közben folyamatosan kevergesd. Főzd még öt percig, és rögtön melegen tálald. 

15779469 c7bdefbe7ff72551fd267ca878a77741 wm
Ezt is szeretjük