Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot

Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot
Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrógombócot képtelenség megunni, főleg, ha néha változtatsz az alaprecepten. Tölts a közepébe lekvárt, így még jobban kényeztetheted az ízlelőbimbókat. Ha igazán extra édességet szeretnél, gyümölcs- vagy csokiöntettel is tálalhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg lekvár
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót nyomkodd meg egy villával. Rakd hozzá a tojások sárgáját, a darát, a sót, és jól keverd össze. Pihentesd 30 percig, hogy a búzadara megszívja magát. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon, állandóan kevergetve pirítsd meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a túrós keverékhez. Formázz a masszából vizes kézzel gombócokat, mindegyik közepébe rakj lekvárt.

Forralj egy fazékban vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez körülbelül öt-nyolc perc. Szedd ki, és öblítsd le. Egyszerre ne tégy túl sok gombócot a vízbe, inkább több részletben főzd ki. Forgasd meg a pirított morzsában.

Ezt is szeretjük