Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot

- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »
- Meghan Markle ezt a trükköt veti be, hogy kiemelje sötét hajszínét: 6 csodás szín, amit szívesen kombinál öltözékében, hogy elkerülje a komor összhatást »
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A túrógombócot képtelenség megunni, főleg, ha néha változtatsz az alaprecepten. Tölts a közepébe lekvárt, így még jobban kényeztetheted az ízlelőbimbókat. Ha igazán extra édességet szeretnél, gyümölcs- vagy csokiöntettel is tálalhatod.
Lekvárral töltött túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg lekvár
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- só
- olaj
Elkészítés:
A túrót nyomkodd meg egy villával. Rakd hozzá a tojások sárgáját, a darát, a sót, és jól keverd össze. Pihentesd 30 percig, hogy a búzadara megszívja magát. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon, állandóan kevergetve pirítsd meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a túrós keverékhez. Formázz a masszából vizes kézzel gombócokat, mindegyik közepébe rakj lekvárt.
Forralj egy fazékban vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez körülbelül öt-nyolc perc. Szedd ki, és öblítsd le. Egyszerre ne tégy túl sok gombócot a vízbe, inkább több részletben főzd ki. Forgasd meg a pirított morzsában.

Még több recept