Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot

Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrógombócot képtelenség megunni, főleg, ha néha változtatsz az alaprecepten. Tölts a közepébe lekvárt, így még jobban kényeztetheted az ízlelőbimbókat. Ha igazán extra édességet szeretnél, gyümölcs- vagy csokiöntettel is tálalhatod.

Lekvárral töltött túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg lekvár
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót nyomkodd meg egy villával. Rakd hozzá a tojások sárgáját, a darát, a sót, és jól keverd össze. Pihentesd 30 percig, hogy a búzadara megszívja magát. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon, állandóan kevergetve pirítsd meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a túrós keverékhez. Formázz a masszából vizes kézzel gombócokat, mindegyik közepébe rakj lekvárt.

Forralj egy fazékban vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez körülbelül öt-nyolc perc. Szedd ki, és öblítsd le. Egyszerre ne tégy túl sok gombócot a vízbe, inkább több részletben főzd ki. Forgasd meg a pirított morzsában.

Ezt is szeretjük