Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot

Lekvárral töltött, pillekönnyű túrógombóc - Ez felülmúlja a hagyományos változatot
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrógombócot képtelenség megunni, főleg, ha néha változtatsz az alaprecepten. Tölts a közepébe lekvárt, így még jobban kényeztetheted az ízlelőbimbókat. Ha igazán extra édességet szeretnél, gyümölcs- vagy csokiöntettel is tálalhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg lekvár
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót nyomkodd meg egy villával. Rakd hozzá a tojások sárgáját, a darát, a sót, és jól keverd össze. Pihentesd 30 percig, hogy a búzadara megszívja magát. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon, állandóan kevergetve pirítsd meg. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a túrós keverékhez. Formázz a masszából vizes kézzel gombócokat, mindegyik közepébe rakj lekvárt.

Forralj egy fazékban vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Ha lobog, rakd bele a gombócokat. Főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez körülbelül öt-nyolc perc. Szedd ki, és öblítsd le. Egyszerre ne tégy túl sok gombócot a vízbe, inkább több részletben főzd ki. Forgasd meg a pirított morzsában.

Ezt is szeretjük