Töltött bundás kenyér édesen, lekvárosan - 10 perc alatt kész, és nagyon finom
A lekvárral töltött bundás kenyér tökéletes maradékmentő fogás.
Az édes bundáskenyeret Amerikában leggyakrabban reggelire és vacsorára készítik, a franciák desszertként kínálják. Bármikor teszed is az asztalra, nagy sikerre számíthatsz. Főleg, ha megtöltöd lekvárral is. Ha most hozzáfogsz, tíz perc múlva már eheted.
Lekvárral töltött bundás kenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet kenyér
- 2 tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi fahéj
Elkészítés:
A legjobb, ha szikkadt kenyérből, esetleg kalácsból készíted. Egy kis edényben verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Kend meg a szeleteket lekvárral, és kettőt fordíts össze. Rakd a tejes keverékbe, és hagyd bent egy kicsit, hogy magába szívja.
A vajat olvaszd fel, majd tedd bele a kenyérszeleteket, és kis lángon süsd oldalanként körülbelül három-három percig. Óvatosan forgasd át, nehogy szétessen a kenyér. Szedd ki a vajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Juharsziruppal, mézzel leöntve, gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal megszórva kínáld.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció