Töltött bundás kenyér édesen, lekvárosan - 10 perc alatt kész, és nagyon finom

A lekvárral töltött bundás kenyér tökéletes maradékmentő fogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes bundáskenyeret Amerikában leggyakrabban reggelire és vacsorára készítik, a franciák desszertként kínálják. Bármikor teszed is az asztalra, nagy sikerre számíthatsz. Főleg, ha megtöltöd lekvárral is. Ha most hozzáfogsz, tíz perc múlva már eheted.

15768035 934d84528adaf92ba3597f0c4145e092 wm

Lekvárral töltött bundás kenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A legjobb, ha szikkadt kenyérből, esetleg kalácsból készíted. Egy kis edényben verd fel a tojást, keverd hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Kend meg a szeleteket lekvárral, és kettőt fordíts össze. Rakd a tejes keverékbe, és hagyd bent egy kicsit, hogy magába szívja.

A vajat olvaszd fel, majd tedd bele a kenyérszeleteket, és kis lángon süsd oldalanként körülbelül három-három percig. Óvatosan forgasd át, nehogy szétessen a kenyér. Szedd ki a vajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Juharsziruppal, mézzel leöntve, gyümölcsökkel, mandulaforgáccsal megszórva kínáld. 

15768039 b7475b5323da9b4407881f9ae8e549e8 wm
Ezt is szeretjük