30 perces, pihe-puha lekváros muffin: nem kell túlbonyolítani
Nem kell sokáig a konyhában ácsorogni, mégis fantasztikusan finom lesz a lekváros muffin.

lekvaros-muffin
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Párizs egy angol miatt lett a divat fővárosa: a franciák szívesen letagadnák »

Ez a smink lesz a legdivatosabb: az év szépségtrendjét imádni fogják a csajok »

Szabályozza a faggyútermelést és kitisztítja a pórusokat: a varázsmogyoró víz eltünteti a pattanásokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Muffint sütni nem bonyolult, csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat. Mivel gyors, bármikor elkészítheted, és akár tízóraira is csomagolhatsz belőle. A sima alapreceptet dobd fel lekvárral! Ha így készíted, puha, édes és abbahagyhatatlan sütit kapsz. 

Lekváros muffin receptje

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 0.5 bögre olaj
  • 10 dkg lekvár
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben keverd ki a tojást a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a lisztes keveréket. Akkor jó a massza, ha sima, homogén.  

A muffinformába tegyél kapszlikat, és töltsd meg háromnegyedig a tésztával. Rakj mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha beleszúrsz az egyik muffinba egy tűt, és nem lesz ragacsos, a tészta átsült. 
A citromos, áfonyás muffint is érdemes kipróbálni. Kicsit savanykás, de ellenállhatatlan. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük