Házi lekváros linzer dióhabbal: egyszerre omlós és roppanós
Ez az aprósüti ellenállhatatlan: habos, diós és lekváros, a tészta pedig a klasszikus linzerből készül.

lekvaros-linzer-diohabbal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár ünnepi alkalmakra is kitűnő ez a lekváros, dióhabos linzer, amit jó előre is elkészíthetsz, hisz a sütisdobozban sokáig finom puha marad. Fontos, hogy a tésztához hideg vajat használj, és gyúrás közben ne olvadjon meg a kezed melegétől. A linzerbe a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül. 

Lekváros linzer dióhabbal

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 kis üveg sárgabaracklekvár

A dióhabhoz

  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetés után rakd át lisztezett felületre, oszd két részre, és nyújtsd a tésztát három milliméter vastagságúra. Szaggasd ki tetszőleges nagyságú és méretű kiszúrókkal. Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjét verd kemény habbá, keverd hozzá a cukrot, végül pedig a diót. Kanalazz a kiszaggatott linzerkarikákra kisebb halmokat a diós habból, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. A linzereket hagyd kihűlni, majd ragaszd össze kettesével a lekvárral.
Macaront is készíthetsz otthon, sőt, ajándéknak is megállja a helyét.

Ezt is szeretjük