Házi lekváros linzer dióhabbal: egyszerre omlós és roppanós

Ez az aprósüti ellenállhatatlan: habos, diós és lekváros, a tészta pedig a klasszikus linzerből készül.

lekvaros-linzer-diohabbal
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár ünnepi alkalmakra is kitűnő ez a lekváros, dióhabos linzer, amit jó előre is elkészíthetsz, hisz a sütisdobozban sokáig finom puha marad. Fontos, hogy a tésztához hideg vajat használj, és gyúrás közben ne olvadjon meg a kezed melegétől. A linzerbe a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül. 

Lekváros linzer dióhabbal

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 kis üveg sárgabaracklekvár

A dióhabhoz

  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
 

Pihentetés után rakd át lisztezett felületre, oszd két részre, és nyújtsd a tésztát három milliméter vastagságúra. Szaggasd ki tetszőleges nagyságú és méretű kiszúrókkal. Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjét verd kemény habbá, keverd hozzá a cukrot, végül pedig a diót. Kanalazz a kiszaggatott linzerkarikákra kisebb halmokat a diós habból, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. A linzereket hagyd kihűlni, majd ragaszd össze kettesével a lekvárral.
Macaront is készíthetsz otthon, sőt, ajándéknak is megállja a helyét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük