Házi lekváros linzer dióhabbal: egyszerre omlós és roppanós
Ez az aprósüti ellenállhatatlan: habos, diós és lekváros, a tészta pedig a klasszikus linzerből készül.

- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Akár ünnepi alkalmakra is kitűnő ez a lekváros, dióhabos linzer, amit jó előre is elkészíthetsz, hisz a sütisdobozban sokáig finom puha marad. Fontos, hogy a tésztához hideg vajat használj, és gyúrás közben ne olvadjon meg a kezed melegétől. A linzerbe a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül.
Lekváros linzer dióhabbal
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojássárga
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 1 kis üveg sárgabaracklekvár
A dióhabhoz
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál cukor
- 2 db tojásfehérje
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Add hozzá a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetés után rakd át lisztezett felületre, oszd két részre, és nyújtsd a tésztát három milliméter vastagságúra. Szaggasd ki tetszőleges nagyságú és méretű kiszúrókkal. Rendezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A tojásfehérjét verd kemény habbá, keverd hozzá a cukrot, végül pedig a diót. Kanalazz a kiszaggatott linzerkarikákra kisebb halmokat a diós habból, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. A linzereket hagyd kihűlni, majd ragaszd össze kettesével a lekvárral.
Macaront is készíthetsz otthon, sőt, ajándéknak is megállja a helyét.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept