Isteni, lekváros császármorzsa: hihetetlenül puha és egyszerű
Friss lekvárral még finomabb a könnyen és gyorsan elkészíthető, legendás édesség, az osztrák császármorzsa.
A tiroli császármorzsa pontos eredetét máig vitatják. Többen úgy gondolják, hogy Ferenc József császár vagy udvari főszakácsa készítette el először. Mások szerint Sissivel az eljegyzésük vacsoráján fogyasztották a mennyei desszertet. Az viszont vitathatatlan, hogy könnyű elkészíteni, még konyhai rutin nélkül is bárki bevállalhatja.
Lekváros császármorzsa
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 db tojás
- 4 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a kétféle cukrot és a sót, majd fokozatosan adagold hozzá a tejet. Rakd hozzá egyesével a tojások sárgáját, és mindegyikkel dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, és öntsd hozzá az olvasztott vajat, majd keverd csomómentesre a tésztát.
Egy serpenyőben hevíts zsiradékot, és egyengesd bele a masszát. Süsd a tészta mindkét oldalát pirosra körülbelül négy-négy perc alatt. Nem baj, ha fordítás közben eltörik. Spatulával darabold fel, és melegen, porcukorral megszórva, lekvárral kínáld. Ha kisebb serpenyőd van, két részletben süsd meg a tésztát.
Az osztrákok almás rétese is messze földön híres. A békebeli édesség sok töltelékkel az igazi.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció