Ínycsiklandó, fűszeres lecsós csirke

Egyszerű, ízletes egytálétel

A lecsós csirkét bő fél óra alatt megfőzöd, és egészségesebb, mint ha sertésből készítetted volna.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennek a lecsós csirkének a fokhagyma és a füstölt szalonnás alap adja meg az igazi ízét. Kínálhatod főtt vagy sült krumplival, sőt, akár tócsnival is. Készítheted bográcsban, úgy még ízletesebb.

Lecsós csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 1 mokkáskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi széles csíkokra. A szalonnát kockázd fel, majd süsd zsírjára, ha szükséges, pótold a zsiradékot. Fonnyaszd meg rajta a felszelt vöröshagymát. Tedd bele a csirkét, és kevergesd fehéredésig. Utána mehet bele a felvágott paprika és a paradicsompüré. Vizet nem szükséges hozzáadni, mert a hús bő levet ereszt.

Sózd, borsozd ízlés szerint, azt azért vedd számításba, hogy a szalonnától is sós lesz a hús. Majd teheted bele az áttört vagy kicsire vágott fokhagymát, végül szórd rá a pirospaprikát is. Fedd le, addig főzd, amíg a csirke megpuhul, ez mintegy 20 perc, utána nagyobb lángon pirítsd meg. Közben készítsd el a köretet, majd keverd jól a puhára sült húshoz, és frissen, melegen tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük