Így készül a híres lapos kenyér, vagyis a flatbread: élesztő nélkül, serpenyőben pirul ropogósra
A lapos kenyér, vagyis a flatbread egyszerű gyúrt tésztából készül, és bármilyen szaftos étel mellé nagyon finom.

flatbread
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Majdnem minden népnek megvan a maga nagyon egyszerű laposkenyér-receptje: ezek alapja liszt, só, víz, és esetleg még néhány egyszerű hozzávaló. Vannak, akik élesztőt is tesznek hozzá, de még az sem kötelező: isteni finom lesz úgy is, ha csak összegyúrod, és serpenyőben sütöd ki a lepényeket.

Lapos kenyér (flatbread)

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot keverd el a vízzel, add hozzá a cukrot, a lisztet, a sütőport, sózd meg, és fakanállal keverd össze. Amikor már kicsit összeállt, add hozzá az olajat is, és kézzel gyúrj belőle sima, ruganyos tésztát. Lisztezett deszkán lapogasd ki kör alakúra, és éles késsel vagy pizzavágóval szeld 12 cikkre. A cikkekből formázz golyókat, majd sodrófával nyújtsd őket vékony kör alakúra. Egy tapadásmentes serpenyőt zsiradék nélkül közepes lángon forrósíts fel, és oldalanként egy-egy perc alatt süsd meg a lepényeket. Ne csodálkozz, sütés közben a közepük fel fog emelkedni, de ahogy hűlnek, visszalapulnak majd.

Hasonló módon, de egy kis ecet hozzáadásával készül a malawach, vagyis a jemeni lepénykenyér.

Ezt is szeretjük