Chilis bab, borsóleves és még öt isteni recept képpel
A bab és a borsó olcsó, laktató és finom alapanyagok, amikből változatos ételeket készíthetsz.
- Kancsár Péter
- 2015.02.26.
-
- címkék
Dia

Babgulyás
Ahogy már fentebb is említettük, kevés ennél finomabb és laktatóbb étel van, ami a magyar konyha jellegzetességeit magában hordozza. A jó füstölt hússal alaposan megpakolt, gazdag leveshez nem is kell más, mint pár szelet friss kenyér, utána pedig már csak a desszertre lesz szükség, ez biztosra vehető. A receptjét itt találod.
Dia

Borsóleves
Nincs jobb, mint egy tál forró, zöldséggel teli borsóleves. A legnagyobb téli hidegben vagy a legforróbb nyári délután is pont ugyanolyan jól tud esni ez az egyszerűen összedobható leves, ami tejföllel nyújt igazi élményt. Válogasd össze kedvenc zöldségeidet, tisztítsd meg és karikázd fel őket, és már főhet is. Itt a receptje.
Dia

Borsófőzelék
Ha életedben nem fogtál még fakanalat a kezedben, ezt az ételt akkor is hibátlanra tudod készíteni. Felejtsd el a menzákon megszokott több liszt, mint borsószem elméletet, és készíts igazán finom, sűrű borsófőzeléket, kevés - vagy akár semennyi - liszttel. Egy egyszerű tükörtojással is isteni ebéd, de bármivel jól működik. Így készítsd!
Dia

Lencsegulyás
A fehérjében bővelkedő lencse nemcsak szerencse- és pénzhozó funkcióval bír, hanem szerencsére nagyon finom és tápláló ételeket készíthetsz belőle. Erre ékes példa a vegetáriánusok válasza a gulyáslevesre, a lencsegulyás. Sok zöldséggel, jó sűrűn, és persze az elmaradhatatlan fehér kenyérrel fogyasztva az igazi. A receptjét itt találod.
Dia

Rakott zöldbab
A zöldbab is igen hálás és sokoldalú alapanyag, zseniális köretet varázsolhatsz belőle pillanatok alatt, csak vaj és fűszerek kellenek hozzá, de egy komplett lakomát is készíthetsz vele, fűszeres, húsos, tejfölös raguval jól megpakolva. A jól bevált, kipróbált receptet itt találod hozzá.
Dia

Borsós tokány
A tokány a hazai konyhaművészet egyik mostohagyermeke, pedig ha jól készíted, akkor páratlan élményt nyújt a pörköltes jellegű ragu. A szaftos fogáshoz köretként gyakorlatilag bármit tálalhatsz, finom rizzsel, jólesik krumplival, de a nokedli sem mutat mellette rosszul. Így készítsd.
Dia

Chilis bab
A csípős, fűszeres ragu az egész világon ismert és közkedvelt étel, országonként más és más, általában helyi jellegzetességekkel felvértezve. A hazai változatba általában a chilipaprika helyett hegyes erős és Erős Pista kerül, de így is igazán finom és laktató étel ez. A hagyományos és a magyarra fordított változatot is érdemes elkészítened. Itt az eredeti receptet találod.