Fűszeres kuszkusszal és mozzarellával töltött paprika: könnyed fogás a sütőből
A roppanósra sült, mindenféle egészséges finomsággal töltött paprika könnyű, mégis laktató fogás.

kuszkusszal-toltott-paprika
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Eszméletlenül dögös lesz, ha így szárítod be a hajad: a Hollywood-hullámoknak nehéz ellenállni »

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuszkusz az életmódváltók és az egészséges táplálkozás híveinek nagy kedvence. Megfelelő energiát nyerhetsz belőle, elegendő jó fehérjével, szénhidráttal és rosttal látja el a szervezetet. Bár legtöbbször köretként kerül a tányérra, semleges íze miatt rendkívül változatosan elkészítheted. Megtöltheted vele a zamatos paprikákat is. Ebben az esetben érdemes még különféle zöldségeket is hozzákeverni. 

Kuszkusszal töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 10 dkg mozzarella
  • 6 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db leveskocka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Forralj fel három deci vizet, morzsold bele a leveskockát, majd keverd hozzá a kuszkuszt. Húzd le a tűzről, fedd le, és pihentesd 15 percig. A sárgarépát és a paradicsomot vágd fel, a hagymát is aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, dinszteld meg benne a vöröshagymát, rakd hozzá a répát és a paradicsomot, majd párold öt-hét percig. Keverd a még meleg kuszkuszhoz, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval.
 

A paprikákat hosszában vágd ketté, és kanalazd bele a tölteléket, majd szórd meg reszelt mozzarellával. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés olajjal, rendezd el benne a paprikákat, és forró sütőben süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Akkor az igazi, amikor a paprikák kezdenek színesedni, de még roppanósak. 
A paprikát megtöltheted mexikói kedvencekkel is, kukoricával, vörösbabbal és jalapenóval nagyon finom. 

Ezt is szeretjük