Fantasztikusan finom kukoricás tócsni: köretnek vagy mártogatóssal is tökéletes
Bátran variáld a megszokott tócsnit különböző zöldségekkel! Kukoricás változatban is nagyon finom lesz.
A kukoricás tócsni filléres és izgalmas változata a megszokott és nagyon szeretett ropogós krumplis lepénynek. Munka nagyon kevés van vele, hiszen a szemek konzerv formájában kerülnek a masszába. Az ízesítéssel is lehet játszani: a só, a bors és a fokhagyma alapvető, de sokan szívesen adnak hozzá petrezselymet vagy koriandert is.
Kukoricás tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 1 doboz konzervkukorica
- 1 nagy krumpli
- 1 duci gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojást, az átnyomott fokhagymát, sózd, borsozd, végül adagold bele kanalanként a lisztet addig, amíg galuskatészta-állagú masszát kapsz. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A krumplis masszából evőkanállal szaggass lepényeket, és oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, papírtörlőre szedd ki őket, hogy felitassa róla a felesleges zsiradékot.
A tócsnit végtelen módon variálhatod tetszésed szerint: spenótos változatban is isteni, ráadásul tele van vitaminnal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept