Kukoricás tészta tejszínes szószban, kétféle sajttal: a chilitől lesz enyhén pikáns
Még finomabb a tejszínes, kukoricás tészta, ha kétféle sajttal dúsítod, és kis kaliforniai paprikával dobod fel.

kukoricas teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél valami nagyon finomat az asztalra varázsolni, ezzel a krémes, tejszínes, kukoricás tésztával nem lőhetsz mellé. A kedvenc sajtjaiddal készítsd el, így cheddar helyett használhatsz goudát is, a sima trappistát pedig lecserélheted füstölt változatra.

Kukoricás tészta kétféle sajttal

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 30 dkg konzerv-csemegekukorica (1 doboz)
  • 5 dl főzőtejszín
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • bors
  • olívaolaj
  • frissen őrölt chilipehely ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre, hogy a mártást szükség szerint ezzel hígítsd. Közben az olívaolajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát. A sajtokat reszeld meg, a kukoricát csepegtesd le, a kaliforniai paprikát kockázd fel. Ha a hagyma már üveges, dobd rá a felaprított fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd öntsd fel tejszínnel. Add hozzá a kukoricát, a paprikát és a reszelt sajtot, sózd, borsozd, őrölj rá ízlés szerint chilipelyhet, és kevergetve főzd össze addig, amíg a sajt elolvad. Ha túl sűrű, hígítsd néhány kanállal a tészta főzővizéből. Ha kész, öntsd nyakon a szósszal a tésztát, és azonnal tálald.

Kukoricával akár egy friss avokádós salátát is feldobhatsz.

Ezt is szeretjük