Egyszerű kevert kuglóf friss nyári gyümölcsökkel: ez nem szárad ki a sütőben
Ne csak ünnepekre süss kuglófot! A kevert tésztás, sok gyümölccsel feldobott változat meleg nyári napokra is ideális.

kuglof-nyari-gyumolcsokkel
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagy melegben aligha van kedved a dagasztott, kelesztett sütihez, ellenben a kevert tésztás kuglóf remek választás. Puha, omlós lesz, és attól sem kell tartanod, hogy a gyümölcs eláztatja a tésztát, esetleg nem sül át rendesen. A lekvár, a friss gyümölcsök és az édes tészta együtt remek kombinációt alkotnak. A szilva, a ribizli tökéletes bele. 

Kuglóf nyári gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg gyümölcs
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szobahőmérsékletű vajat keverd ki jól a kétféle cukorral. Add hozzá a tejfölt, majd egyesével a tojásokat. A lisztet szitáld át, vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a vajas keverékhez. Dolgozd simára a tésztát, és szórd bele a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. Ha szeretnél, lekvárt is kanalazhatsz hozzá.

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Mielőtt kiveszed, ellenőrizd tűpróbával. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy kést. Amennyiben üresen húzd ki, biztosan átsült. Ha ragad rá massza, süsd tovább. Hagyd a formában kihűlni. 
A vajas-túrós kuglófot is összeállítod 10 perc alatt, és az is biztos, hogy villámgyorsan elfogy. 

Ezt is szeretjük