Könnyű kuglóf kevert tésztából

Régi családi recept szerint

A kevert tésztából készült kuglóf legalább olyan jó, mint a kelesztett. A munka viszont kevesebb vele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a kuglófot te is tipikusan nagyiféle sütinek tartod, és szeretnéd átélni újra a régi, gyermekkori ízeket, akkor ez a recept neked való. Igazi többgenerációs sikerdarab. Nosztalgiázz kedvedre egy-egy puha, omlós szeletet majszolgatva!

15776069 43a79d13e61e09995dae93561006d063 wm

Kuglóf kevert tésztából

Hozzávalók 12 szelethez

  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • fél dl joghurt
  • zsemlemorzsa
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd ki a cukorral, egy csipet sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva add hozzá a lisztet és a joghurtot. Ha akarsz, keverhetsz hozzá mazsolát, csokidarabokat, diót vagy mandulát. Dolgozd csomómentesre a masszát.

A formát vajazd ki, szórd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Mindenképpen végezz tűpróbát, tehát szúrj a tészta legmagasabb részébe egy hegyes konyhai eszközt. Ha nem tapad hozzá massza, biztos, hogy átsült. Ellenkező esetben tedd még vissza a sütőbe. Öntettel, csokimázzal, lekvárral, kókusszal még varázslatosabb.

15776081 ab8737fcac5303e70ab1a84b7394392d wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük