Könnyű kuglóf kevert tésztából
A kevert tésztából készült kuglóf legalább olyan jó, mint a kelesztett. A munka viszont kevesebb vele.
Ha a kuglófot te is tipikusan nagyiféle sütinek tartod, és szeretnéd átélni újra a régi, gyermekkori ízeket, akkor ez a recept neked való. Igazi többgenerációs sikerdarab. Nosztalgiázz kedvedre egy-egy puha, omlós szeletet majszolgatva!
Kuglóf kevert tésztából
Hozzávalók 12 szelethez
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom
- fél dl joghurt
- zsemlemorzsa
- csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd ki a cukorral, egy csipet sóval, a citrom reszelt héjával és a tojásokkal. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd a vajhoz felváltva add hozzá a lisztet és a joghurtot. Ha akarsz, keverhetsz hozzá mazsolát, csokidarabokat, diót vagy mandulát. Dolgozd csomómentesre a masszát.
A formát vajazd ki, szórd meg zsemlemorzsával, és öntsd bele a tésztát. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Mindenképpen végezz tűpróbát, tehát szúrj a tészta legmagasabb részébe egy hegyes konyhai eszközt. Ha nem tapad hozzá massza, biztos, hogy átsült. Ellenkező esetben tedd még vissza a sütőbe. Öntettel, csokimázzal, lekvárral, kókusszal még varázslatosabb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció