Omlós karajszeletek krumplival egybesütve: a páctól lesz ilyen finom
Süsd együtt az omlós karajszeleteket a köretként tálalt krumplival! Így átveszik egymás zamatát, és mosogatni is kevesebbet kell utánuk.

- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Egy illatos, fűszeres pác bármilyen húsételt feldob. Nincs ez másképp a sertéskarajjal sem. Fűszerezés előtt klopfold ki a szeleteket, hogy a rostjaik fellazuljanak, és ne legyen rágós a hús. Sütéskor dobj mellé krumplit, amely így átveszi a karaj zamatát, és még finomabb lesz az elkészült étel.
Krumplival sült sertéskaraj receptje
Hozzávalók
A húshoz
- 8 szelet sertéskaraj
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A körethez
- 50 dkg krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- frissen őrölt steakbors
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. A páchoz az olajat keverd össze a borssal, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és az átnyomott fokhagymagerezddel. Forgasd meg benne a húst, és letakarva pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, mosd át, és egyengesd el egy tepsi aljában. Fűszerezd sóval, borssal, frissen őrölt steakborssal és pirospaprikával, locsold meg olívaolajjal, majd helyezd el a tetején a hússzeleteket. Locsold meg őket a visszamaradt páclével, és alufóliával letakarva told a sütőbe másfél órára, amíg a hús omlósra, a krumpli ropogósra sül.
A karaj az egyik legváltozatosabban elkészíthető húsféle - parmezános bundában sütve is ellenállhatatlan.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept