Krumplival és hagymával sült ropogós és omlós csirkecombok: a rozmaringos páctól ilyen finom
Süsd a ropogós, rozmaringos csirkecombokat krumplival és hagymával egy tepsiben!

hagymas krumplis csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha krumplival és hagymával együtt sütöd a csirkecombot, igazán kevés munkával tudsz ellenállhatatlanul finom ebédet vagy vacsorát tenni az asztalra. A húst elkészítés előtt egy órával pácold be, így az ízek lejutnak a belsejébe, és különlegesen omlós lesz. Különösen jól megy hozzá az illatos rozmaring.

Krumplival és hagymával sült csirkecombok

Hozzávalók:

A csirkecombokhoz

  • 6 csirkealsócomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors

A körethez

  • 50 dkg krumpli
  • 3 ág friss rozmaring
  • 2 vöröshagyma
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • frissen őrölt chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, az őrölt rozmaringgal és a borssal, tedd a húst ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a krumplit hámozd meg, és vágd tetszés szerinti darabokra, a hagymát cikkezd fel. Egy tepsi aljában oszd el a hagymát és a krumplit. Szórd meg sóval, füstölt paprikával, őrölj rá borsot és ízlés szerint chilipelyhet, locsold meg olívaolajjal, és fektesd rá a combokat.
Dobj mellé néhány szép rozmaringágat, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára, amíg minden omlósra sül. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús és a krumpli is megpirulhasson.
 

Nem csak krumpli lehet a köret. Ha valami könnyebbre vágysz, próbáld ki az almával sült, szaftos csirkecombokat!

Ezt is szeretjük