Így készül a klasszikus krumplis tészta
Másnap is finom lesz
Ha hétköznapi ízekre vágysz, ez a tészta mindig tökéletes választás. Sokkal jobb, mint a menzán!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gránátos kocka, grenadírmars vagy granatér. Mindegy, hogy hívjuk, a hagyományos krumplis tészta máig töretlen népszerűségnek örvend.

Krumplis tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 50 dkg kockatészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, majd héjában, sós vízben főzd meg. Így sokkal finomabb lesz, mint ha meghámoznád. Ha a krumpli már puha, húzd le a héját, és törd össze még melegen. A tésztát is főzd ki nagy edényben, bőséges, sós vízben, majd szűrd le.

A hagymát körülbelül 5 evőkanál olajon párold üvegesre. Ha kész, húzd le a lángról, és keverd hozzá rögtön az őrölt pirospaprikát, majd forgasd bele az áttört krumplit. A sült hagyma adja meg az egész étel különleges ízét. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, nyomj bele paprikakrémet ízlés szerint, és süsd át kis lángon, körülbelül öt perc alatt. Keverd össze a krumplit a kifőzött, lecsöpögtetett tésztával, és együtt is süsd pár percig.

Ezt is szeretjük