Így készül a klasszikus krumplis tészta
Másnap is finom lesz
Ha hétköznapi ízekre vágysz, ez a tészta mindig tökéletes választás. Sokkal jobb, mint a menzán!
- Ez a trend tartja most lázban a hírességeket: a Barbiecore nem spórol a rózsaszínnel, de a nőies sikket sem mellőzi »
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
Gránátos kocka, grenadírmars vagy granatér. Mindegy, hogy hívjuk, a hagyományos krumplis tészta máig töretlen népszerűségnek örvend.

Krumplis tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg krumpli
- 50 dkg kockatészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál paprikakrém
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- bors
- só
- olaj
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, majd héjában, sós vízben főzd meg. Így sokkal finomabb lesz, mint ha meghámoznád. Ha a krumpli már puha, húzd le a héját, és törd össze még melegen. A tésztát is főzd ki nagy edényben, bőséges, sós vízben, majd szűrd le.
A hagymát körülbelül 5 evőkanál olajon párold üvegesre. Ha kész, húzd le a lángról, és keverd hozzá rögtön az őrölt pirospaprikát, majd forgasd bele az áttört krumplit. A sült hagyma adja meg az egész étel különleges ízét. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, nyomj bele paprikakrémet ízlés szerint, és süsd át kis lángon, körülbelül öt perc alatt. Keverd össze a krumplit a kifőzött, lecsöpögtetett tésztával, és együtt is süsd pár percig.
Még több recept