Az elronthatatlan krumplis lángos, amit még keleszteni sem kell
Mindenféle macera nélkül, gyorsan is készíthetsz krumplis lángost. Mutatjuk hozzá a bevált receptet.

Az elronthatatlan krumplis lángos, amit még keleszteni sem kell
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

A 32 éves modell olyan, mint egy Barbie baba: Rosie Huntington-Whiteley-ról már megint tökéletes fotók készültek »

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A strandszezon után készítsd el otthon a lángost! A krumplis változat az egyik legegyszerűbb és legfinomabb, ráadásul a tésztája könnyű és puha. Ezzel a recepttel az is könnyen boldogul, aki tart a kelt tésztától. Kínáld kedvenc feltéteddel, fokhagymával vagy lilahagymával, tejföllel, sajttal.

Krumplis lángos recept

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg krumpli
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, majd héjában főzd meg. Hámozd meg, és még melegen krumplinyomón törd át. Várd meg, míg kihűl, majd gyúrd össze a tojásokkal, a liszttel és a sóval. Ha túl ragacsos, vagy nem nyújtható, rakj még hozzá lisztet.

 

Tedd át a tésztát egy liszttel megszórt deszkára, és nyújtsd ki körülbelül másfél centi vastagra, majd szaggass belőle közepes méretű korongokat. Forrósíts olajat, majd a kezeddel húzogasd meg a tésztát, és süsd a lángos mindkét felét szép aranybarnára. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat.

Ezt is szeretjük