Roppanós sajtos, krumplis gofri: az egyik legjobb sós nass
A sajtos, krumplis gofri méltó vetélytársa a legjobb édes változatoknak.

Roppanós sajtos, krumplis gofri: az egyik legjobb sós nass
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy igazán izgalmas és különleges köretet kínálnál a hétvégi főfogás mellé, próbáld ki a krumplis gofrit. Sültekhez remekül passzol, tejföllel, zöldségekkel pedig kiváló nass. Érdemes a lisztet több részletben hozzáadni, mert annak mennyisége a krumpli minőségétől és fajtájától függően változhat. Ez a gofri maradék tört krumpli felhasználására is tökéletes.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 30 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 0.5 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csomag sütőpor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, és főzd meg sós vízben körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. Törd meg még melegen. Ha kihűl, keverd hozzá a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt, a tejet, az apróra vágott hagymát és a reszelt sajtot. Ízesítsd sóval és borssal, majd alaposan dolgozd össze a masszát. A tojások fehérjét verd keményre, és forgasd a krumplis keverékbe.

A gofrisütőt kend meg kevés zsiradékkal, és forrósítsd fel. Rakd bele a masszát, és süsd meg körülbelül három-négy perc alatt. Ha kész van, ízlés szerint kend meg tetejét tejföllel, és szórd meg sajttal, dobd fel zöldségekkel.

Blog.hu ajánló