A régi jó krumpligombóc receptje: ezzel dobd fel a levesedet!
Tészta helyett főzz krumpligombócot a levesbe, az újdonságnak mindenki örülni fog.

A régi jó krumpligombóc receptje: ezzel dobd fel a levesedet!
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lesz unalmas a legegyszerűbb leves sem, ha különleges, házilag készített krumpligombóc kerül bele. Nem nagy ügy, és így akár a maradék főtt krumplit is újrahasznosíthatod. Ne formázz túl nagy gombócokat, mert főzés közben tovább nőnek. A betéteket a levesben is kifőzheted.

Krumpligombóc recept

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, vágd karikákra vagy kockákra. Önts rá annyi vizet, amennyi ellepi, és dobj hozzá kevés sót. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd szűrd le, és még melegen törd meg. Ezt követően várd meg, míg kihűl, majd add hozzá a tojást, és sózd, borsozd meg ízlés szerint. Tegyél hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Ez függ a krumpli minőségétől és fajtájától.
 

Amikor a massza már összeáll, és nem ragad, nedves kézzel formázz belőle gombócokat. Egy fazékban forralj vizet, majd, amikor lobog, rakd bele a levesbetétet. Főzd meg körülbelül hét perc alatt. Érdemes egy gombócot kettévágni. Ha a belseje homogén, szűrd és csepegtesd le.

Ezt is szeretjük