Ropogós, rántott krumplifasírt

Így próbáld ki az erdélyiek nagy kedvencét!

A krumplifasírt önmagában, köretként és feltétként is kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Szereted a tócsnit? Ha igen, a krumplifasírtot is imádni fogod. Maradék főtt krumpliból is elkészítheted, a fűszerezésen pedig kedved szerint változtathatsz, aprított zöldségekkel még ízletesebbé teheted. Közvetlenül tálalás előtt süsd meg, mert melegen a legfinomabb.

Krumplifasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és héjában tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje. Ha puha, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le a sajttal együtt. Add hozzá a tojást, sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát. Dolgozd össze jó alaposan. Szükség esetén tehetsz még hozzá lisztet.

A masszából formázz tetszés szerinti gombócokat vagy pogácsákat. Forgasd mindegyiket zsemlemorzsába, végül a felesleges panírt rázd le. Forrósíts olajat, és a krumplifasírtok mindkét oldalát süsd szép aranybarnára. Vedd ki az olajból, és papírtörlőn csepegtesd le.
 

Ezt is szeretjük