Krémes sajtos tészta: ez egyáltalán nem a megszokott recept

Ha ínycsiklandó tésztára vágysz, ez a nagyon krémes, tejszínes, duplán sajtos változat nálad is nyerő lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos tésztáról mostantól nem a jól megszokott menzai jut majd az eszedbe. Tedd extrává, és varázsolj belőle ínyenc fogást! Bármilyen tésztából elkészítheted. Arra azonban ügyelj, hogy nem sajtkrém, hanem krémsajt szükséges hozzá. Csonka Enikő receptje biztosan elnyeri a tetszésedet.

15778911 d89acb28c08e72fc40bc3a25f213fb6c wm

Krémesen sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg tészta
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál reszelt pecorino sajt
  • 1 teáskanál provencei fűszerkeverék
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel egy nagyobb edényben vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá kevés sót, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.

Rakd a vajat egy serpenyőbe, add hozzá a krémsajtot, a tejszínt, és kis lángon kezdd melegíteni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le. Amikor már krémes, egynemű az állaga, szórd rá a felaprított petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Folyamatosan kevergetve forrald össze. Ha elkészül a szósz, öntsd a tésztára, óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova jusson belőle, majd forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva tálald.

15778919 5f2d21ada037d567a0146a3f067fb4a2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük