Krémes sajtos tészta: ez egyáltalán nem a megszokott recept
Ha ínycsiklandó tésztára vágysz, ez a nagyon krémes, tejszínes, duplán sajtos változat nálad is nyerő lehet.
A sajtos tésztáról mostantól nem a jól megszokott menzai jut majd az eszedbe. Tedd extrává, és varázsolj belőle ínyenc fogást! Bármilyen tésztából elkészítheted. Arra azonban ügyelj, hogy nem sajtkrém, hanem krémsajt szükséges hozzá. Csonka Enikő receptje biztosan elnyeri a tetszésedet.
Krémesen sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tészta
- 15 dkg natúr krémsajt
- 12 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 3 evőkanál petrezselyemzöld
- 3 evőkanál reszelt pecorino sajt
- 1 teáskanál provencei fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
Tégy fel egy nagyobb edényben vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá kevés sót, és főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.
Rakd a vajat egy serpenyőbe, add hozzá a krémsajtot, a tejszínt, és kis lángon kezdd melegíteni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le. Amikor már krémes, egynemű az állaga, szórd rá a felaprított petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Folyamatosan kevergetve forrald össze. Ha elkészül a szósz, öntsd a tésztára, óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova jusson belőle, majd forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció