Mennyei, krémes, epres sajttorta: sütni sem kell, mégis abbahagyhatatlan
A behűtött, krémes, epres sajttorta nagyon csábító, és nem megy el vele sok időd.

epres-sajttorta
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

Így fess tökéletes piros ajkakat: a híres angol sminkmester megmutatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütve, sütés nélkül, csokival, különféle gyümölcsökkel, tejszínnel vagy túróval, bárhogy készíted, variálod, a sajttortában nem fogsz csalódni. Most épp az epresnek van itt a szezonja. Érdemes egy nappal korábban összeállítani, mert kell egy kis idő, amíg az ízek összeérnek, és a süti megdermed. 

Krémes, epres sajttorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Az alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 8 dkg vaj

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 0.5 db citrom

A tetejére

  • 40 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet morzsold össze vagy daráld le, majd keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem túl édes a keksz, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Egy 18-20 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd bele a kekszes masszát. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön. Rakd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. 


A mascarponét és a krémsajtot tedd egy tálba, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és a vaníliát. Keverd össze gépi habverővel. Dolgozd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Simítsd a kekszes alapra. Rakd a tetejére ízlésesen a megmosott, kicsumázott epret. A nagy szemeket akár ketté is vághatod. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy jól megdermedjen. 
A sajttorta is lehet márványos és csokis is. Ez a változat mindenkit levesz a lábáról.

Ezt is szeretjük