Húsvéti cukorkodás - Ismerd meg a cukor minden arcát! (x)
Dekoráció és a fantázia játéka, avagy cukorshow! Melyik illik a desszertedhez?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kis szemcsés, nagy szemcsés, por állagú, barna, fehér, sárga, kopogós-ropogós, sima és mázas, tarka, édes, savanykás, vaníliás, fahéjas, kristályos és még ezer arcát ismerjük a legédesebb konyhai hozzávalónak, a cukornak.

Azért is a legjobb húsvétkor beszélni a cukor alakváltozásairól, mert ez a tavaszi ünnep is a metamorfózisról szól mind szimbolikájában, mind múltjában.

Amikor elkészülnek az ünnepi finomságok, elégedett mosollyal nyugtázzuk mesterműveinket. De nem feledkezünk meg valamiről? Sokszor a legkevesebb figyelmet a díszítés kapja. Pedig ez éppoly fontos, mint a finom ízvilág! Pár könnyű fogással és egy kis Koronás Cukorral varázslatossá teheted süteményeidet az ünnepekre is. Most bemutatunk pár egyszerűen nagyszerű cukor trükköt, ami pár perc alatt szemet gyönyörködtető látványt kerekít!

Porcukor: a varázs

Kapj elő egy csomag Koronás Porcukrot, tölts egy adagot a cukorszóróba, és máris indulhat az alkotás!

Vágj ki alkalomhoz illő formákat papírból, és meglátod, csodákra leszel képes velük! A formákat a piskótára illesztve, belsejébe porcukrot szórva - hipp-hopp ott csücsül majd egy nyuszi a tortád tetején. De inverzben is kipróbálhatod.

Cukormáz: mindig erre vágytál!

Ezt a rendkívül dekoratív és szemtelenül egyszerű díszítési lehetőséget szinte mindenki ismeri. Mégis sokan zacskós formában veszik meg és készítik el. Elárulunk egy nagy titkot: semmivel nem kell többet tenned, hogy saját, friss mázad legyen, mint a bolti zacskó tartalmának elkészítéséért.

Cserébe, míg az instant változat majdnem tökéletesen színtelen, és íze is alig van, addig a saját mázad sűrű, hófehér és kellemesen édes lesz. Adalékanyagok nélkül! Önts Koronás Porcukrot egy tálba, és adj hozzá kezdésképpen 2 evőkanál vizet! Kezdd el kavarni!

Óvatosan a vízzel, meglepően kevés is elég a cukormázhoz, mert így lesz kellően sűrű. Könnyű eloszlatni bármilyen süteményen, és a látvány magáért beszél. Pár csepp szörppel a szivárvány minden színére beszínezheted!

Karamell art – 15 perc hírnév

Ha ezt választod, biztosan minden vendégnek leesik az álla! Mi most elárulunk pár olyan fogást, amit eddig titkoltak a cukrászok. A varázsszó: ecet. Tégy egy lábasba 60 g Koronás Cukrot és hozzá két teáskanál ecetet! Tedd a tűzhelyre, és alacsony lángon hevítsd folyamatosan keverve! Amikor aranysárga színbe olvad, húzd le a tűzhelyről! Két lehetőséget is ajánlunk: készíts karamell kupolát, vagy alakíts absztrakt díszeket.

Karamell kupola: olajozz be bátran egy merőkanalat vagy evőkanalat - ez attól függ, mekkora kupolát szeretnél -, kezdd cikk-cakkba rácsorgatni a karamellt. Ne időzz sokat, mert ráköt! Majd óvatosan told le a formáról! Légy óvatos, mert nagyon forró.

A sütőpapírnál nálunk jobban működött a vaj. Így vajazd be a sütőpapírt, és csorgass rá mintákat. Óvatosan válaszd le a papírról, és hagyd, hogy megkeményedjen. Elbűvölő korona bármilyen desszertre.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1727263&banner=1727271&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük