Könnyű nyári csokis sütik

Engedj a csábításnak!

Édességre vágysz, de nem tudod, mit készíts? Próbáld ki finom, édes csokoládés desszertjeinket, és érezd magad az ízek mennyországában.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokoládés süteményeknek képtelenség ellenállni, úgyhogy ne is próbálkozz vele. Engedj a csábításnak, felejtsd el a fogyókúrát egy kis időre, és próbáld ki ízletes receptjeinket.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hidd el, a lelkiismeret-furdalás hamar ködbe vész, ha a következő finomságokat megkóstolod. Csak keverd össze az alapanyagokat, dobd be a sütőbe, és már majszolhatod is az édes remekműveket.

Csokis-meggyes muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor

A csokit darabold fel. A vajat olvaszd meg, és a cukorral verd habosra. Egyesével adagold hozzá a tojásokat. Keverd hozzá a tejszínt, a lisztet, és a sütőport, majd ha már egészen sima, akkor tedd bele a csokit és a meggyet is. A muffinformákat béleld ki papírral, adagold bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre.

Mandulás-csokis keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg barnacukor
  • 10 dkg mandula
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

A vajat a sima és a barnacukorral keverd habosra. Adagold hozzá egyesével a tojásokat, majd szitáld bele a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot is.

A szeletelt mandulát és az apró darabokra tört csokit óvatosan keverd hozzá. Két teáskanál segítségével tegyél kis halmokat, viszonylag messze egymástól, és 8-12 perc alatt süsd készre a kekszet.

Joghurtos-fehércsokis süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg őszibarack
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás

A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd kicsit kihűlni. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és a vajat. A massza akkor jó, ha már egynemű. Ekkor adagold hozzá a fehércsokit, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben süsd készre. Amikor kihűlt, őszibarackszeletekkel díszítsd a tetejét.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Túrós-csokis szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg zabpehely
  • 10 dkg cukor
  • 6 teáskanál kakaópor
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • tej

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaníliaaroma

A zabpelyhet daráld le, és keverd össze a tojások sárgájával, a cukorral, a kakaóporral és annyi tejjel, hogy krémes állagú legyen. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan forgasd hozzá a zabpelyhes masszához. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd meg félig.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliaaromával keverd össze. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan adagold hozzá, és kend rá a félkész sütire. Tedd vissza a sütőbe, és addig süsd, míg a túró átsül.

OLVASD EL EZT IS!

nyari gyumolcs
  • gyümölcs
  • édességek

30 perces bögrés sütik

piskota
  • sütemény
  • piskóta

Habkönnyű piskóták

Ezt is szeretjük