Könnyű nyári csokis sütik
Édességre vágysz, de nem tudod, mit készíts? Próbáld ki finom, édes csokoládés desszertjeinket, és érezd magad az ízek mennyországában.
A csokoládés süteményeknek képtelenség ellenállni, úgyhogy ne is próbálkozz vele. Engedj a csábításnak, felejtsd el a fogyókúrát egy kis időre, és próbáld ki ízletes receptjeinket.
Hidd el, a lelkiismeret-furdalás hamar ködbe vész, ha a következő finomságokat megkóstolod. Csak keverd össze az alapanyagokat, dobd be a sütőbe, és már majszolhatod is az édes remekműveket.
Csokis-meggyes muffin
Hozzávalók:
- 20 dkg magozott meggy
- 20 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg étcsoki
- 3 evőkanál keserű kakaópor
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
A csokit darabold fel. A vajat olvaszd meg, és a cukorral verd habosra. Egyesével adagold hozzá a tojásokat. Keverd hozzá a tejszínt, a lisztet, és a sütőport, majd ha már egészen sima, akkor tedd bele a csokit és a meggyet is. A muffinformákat béleld ki papírral, adagold bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre.
Mandulás-csokis keksz
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg barnacukor
- 10 dkg mandula
- 10 dkg étcsoki
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
A vajat a sima és a barnacukorral keverd habosra. Adagold hozzá egyesével a tojásokat, majd szitáld bele a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot is.
A szeletelt mandulát és az apró darabokra tört csokit óvatosan keverd hozzá. Két teáskanál segítségével tegyél kis halmokat, viszonylag messze egymástól, és 8-12 perc alatt süsd készre a kekszet.
Joghurtos-fehércsokis süti
Hozzávalók:
- 25 dkg őszibarack
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg natúr joghurt
- 15 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd hagyd kicsit kihűlni. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojásokat, a joghurtot és a vajat. A massza akkor jó, ha már egynemű. Ekkor adagold hozzá a fehércsokit, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben süsd készre. Amikor kihűlt, őszibarackszeletekkel díszítsd a tetejét.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Túrós-csokis szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor
- 6 teáskanál kakaópor
- 4 tojás
- fél csomag sütőpor
- tej
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 evőkanál vaníliaaroma
A zabpelyhet daráld le, és keverd össze a tojások sárgájával, a cukorral, a kakaóporral és annyi tejjel, hogy krémes állagú legyen. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan forgasd hozzá a zabpelyhes masszához. Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd meg félig.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliaaromával keverd össze. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan adagold hozzá, és kend rá a félkész sütire. Tedd vissza a sütőbe, és addig süsd, míg a túró átsül.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- édességek
30 perces bögrés sütik
- sütemény
- piskóta
Habkönnyű piskóták
- alma
- eper