5 gyors egytálétel
Ha nem akarsz külön bajlódni a körettel és a főétellel, akkor válogass a következő receptek közül. Könnyű, és mégis laktató vacsorát dobhatsz össze.
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »
- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Az egytálételeket gyorsan össze lehet dobni, így egy rohanós nap után, villámvacsinak kiválóak, hiszen nem kell folyton mellette állnod. Sőt, még a vegetáriánusok is válogathatnak a következő összeállításból.
A fogásokkal ráadásul az egész étkezést elintézheted, hiszen az egytálételek lényege, hogy maximum egy kis kenyeret kell melléjük enni.
Pásztorpite
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 0,5 l csirke alaplé
- 25 dkg zöldborsó
- 50 dkg burgonya
- 1 dl tej
- 12 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 6 db mogyoróhagyma
- 1 sárgarépa
- 50 g vaj
- 2-3 babérlevél
- kakukkfű
- frissen őrölt bors
- só
A hagymát és a sárgarépát aprítsd fel, és a babárlevelet hozzáadva, illetve kakukkfűvel megszórva vajon süsd pár percig. Add hozzá a darált húst, a paradicsompürét, sózd, borsozd. Mikor jól átsült az egész, öntsd fel az alaplével, és főzd sűrűre. Add hozzá a borsót, és párold még pár percig. Ezt öntsd egy kissé kiolajozott jénaiba, és a fedd be a krumpliból készített pürével. Süsd aranybarnára.
Sóskás rakottas
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 0,5 kg sóska
- 5 dkg szalonna
- 2 fej hagyma
- 2 tojás
- 10 dkg rizs
- só
- bors
Párold meg a rizst. A szalonnát vágd kis kockákra, és a kiolvasztott zsírján pirítsd üvegesre a felaprított hagymát. Ezt lecsöpögtetve, szedd rá a húsra, majd add hozzá a rizst, a tojásokat, és sózd, borsozd. Gyúrd össze, és formálj belőle gombócokat. Ezeket kezd el rétegelni egy lábasban a sóskalevelekkel. Alulra rakj egy sor gombócot úgy, hogy ne érjenek össze. Erre helyezz egy sor sóskát. A következő réteg gombócok pont a lyukakba kerüljenek, majd ezt is fedd le a levelekkel. Ezt addig folytasd, amíg van hozzávaló. Legfelülre sóska kerüljön. Önts rá kevés vizet, és fedő alatt párold meg.
Gorgonzolás cukkini
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 5 dkg tökmag
- só
- bors
- őrölt chili
- olívaolaj
Vágd le a cukkinik végét, és hosszában szeleteld fel félcentis lapokra. Sózd be mindkét oldalát. Ha levet eresztettek, itasd le, majd borsozd, chilizd meg. Pirítsd meg a tökmagokat. Kevés olajon süsd meg a cukkini mindkét oldalát. Ezeket fektesd egy hőálló tálba, szórd meg gorgonzolával és goudával, majd süsd aranybarnára. Szórd meg a tökmaggal tálalás előtt.
Kapros-tejfölös csirke
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 50 dkg burgonya
- 450 g tejföl
- 2 csokor kapor
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- olívaolaj
A csirkét és a krumplit vágd darabokra, és dobáld bele egy tepsibe. Szórd meg a felaprított hagymával, a fokhagymával, kaporral, és locsold meg olívaolajjal. Sózd, borsozd, és ízesítsd bazsalikommal, majd az egészet forgasd össze, hogy minden jusson mindenhová. Lefedve, 200 fokon süsd körülbelül egy óráig. Miután készre sült, keverd össze a tejföllel, majd még félórára tedd vissza a sütőbe, már fedő nélkül.
Töltött krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 db tömlős sajt
- 6 szelet sajt
- szerecsendió
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
A burgonyákat héjastul csomagold alufóliába és süsd meg. Ha ez kész, szedd le a héjukat, vágd le a tetejét, és vájd ki a belsejét. Törd össze villával a felesleget, keverd össze körülbelül 8 deka vajjal, a tojássárgájával, a tömlős sajttal, sóval, borssal, ízlés szerint szerecsendióval, petrezselyemmel, és végül a felvert fehérjével. Ezt töltsd vissza krumplikba, és borítsd be a sajtszeletekkel. A maradék olvasztott vajjal öntözd meg őket, és süsd még 20-25 percig.
OLVASD EL EZT IS!

- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje

- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept

- egytálétel
- rakott zöldség