Kolbászos-túrós pogácsa

Ennek nagyon könnyű lesz a tésztája

A puha túrós pogácsa a kolbásztól különleges és remek ízt kap. Ebből egy-két darab nem lesz elég.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kiadós levest főzöl, készíts mellé kolbászos-túros pogácsát! Az összeállítás és a sütés nem tart tovább egy óránál, a kelesztés miatt viszont sok üresjáratra számíthatsz. A tésztát muffinformában is megsütheted, a tetejére pedig szórhatsz szezámmagot. Kard Éva receptjét sokan elkérik tőled.

Kolbászos-túrós pogácsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy kisebb edénybe a langyos tejet, keverj el benne kevés cukrot, majd add hozzá az élesztőt. Tedd egy tálba a lisztet, dobd hozzá a sót, és morzsold el a vajjal. Amikor már jó morzsalékos, rakd hozzá a túrót, és dolgozd össze. A kolbászt vékonyan karikázd fel, majd vágd apró darabokra, és keverd a lisztes túróhoz. Ezután a közepébe csinálj kis mélyedést, és öntsd bele az élesztőt, tedd hozzá az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel jól keverd el. Végül gyúrd össze a liszttel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapj. Ne legyen se lágy, se pedig kemény. Szórd meg a tetejét liszttel, és takard le azzal a tállal, amiben összekeverted, majd pihentesd egy órán át.

Nyújtsd ujjnyi vastagságúra a tésztát lisztezett felületen, és éles késsel rácsozd be a tetejét. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, és pakold a tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb. Takard le egy konyharuhával, majd keleszd még 30 percig. Végül kend le egy felvert egész tojással. Előmelegített sütőben 170 fokon süsd 15-20 perc alatt szép pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük