Ropogós, kolbásszal töltött falatok: villámgyors vendégváró leveles tésztából
Ha nincs időd, hogy a tésztát is saját magad készítsd el, akkor is összedobhatod a kolbásszal töltött falatokat.

Ropogós, kolbásszal töltött falatok: villámgyors vendégváró leveles tésztából
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gyors harapnivaló reggelire vagy vacsorára, és vendégvárónak is tökéletes. A kolbászos falatokat pofonegyszerűen elkészítheted, csak vedd elő a hűtőből a jól bevált leveles tésztát. Ketchuppal, mustárral kínálva még finomabb. Ezt nem tudod elhibázni!

Kolbászos falatok

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg kolbász
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, szobahőmérsékleten engedd fel a leveles tésztát. Nyújtsd ki lisztezett felületen fél centi vastagra, és vágd fel szélesebb csíkokra. A kolbászt szabadítsd meg a béltől, törd össze, és keverd el a vajjal. Mindegyik csíkra tegyél egy adag kolbászos keveréket, és tekerd fel. Ha biztosra akarsz menni, tűzd meg fogvájóval, hogy ne nyíljon szét. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold bele a tekercseket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, mert sütés közben tovább nőnek. A tojást verd fel villával, és kend be vele a tésztát. Szórd meg szezámmaggal és reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 15 perc alatt. Ha szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük