A legfinomabb, krémes kókuszpite: a vékony tésztán gazdag töltelék terül el

A csokis tészta és a gazdag krém remekül egészíti ki egymást ebben az isteni kókuszpitében.

Kókuszpite csokis tésztával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kókuszos pite egy igazi csoda, különösen akkor, ha vékony, csokis tésztarétegen terül el. Ezt a tésztareceptet más sütikhez is felhasználhatod, sőt akár formákkal kiszúrhatod, és így kekszet is készíthetsz belőle. A tetejére kerülő krémre tejszínhabot is kenhetsz.

 

Kókuszpite csokis tésztával

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához:

  • 16.5 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4-6 evőkanál hideg víz
  • 2.5 dkg kakaópor
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 12 dkg cukor
  • 5 tojássárgája
  • 4 dl konzerves kókusztej
  • 3 dkg keményítő
  • 3 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 5 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sót vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és robotgéppel vagy az ujjaiddal morzsold el. Kanalanként adagolj bele annyi vizet, hogy összeálljon. Gyúrd össze, de nem kell teljesen simára, jót is tesz neki, ha maradnak benne kisebb vajdarabok. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. A pihentetési idő végén vedd ki, és nyújtsd kör alakúra. Ha nagyon ragad, egy kevés lisztet vagy kakaóport szórj rá. Tedd egy piteformába úgy, hogy a széleit belülről befedje, és tedd vissza a hűtőbe negyedórára, hogy megszilárduljon. Ezután told 220 fokos sütőbe 25 percre.

A krémhez a tejet főzd össze a kókusztejjel, a kókuszreszelékkel és a cukor felével. A tojássárgákat keverd ki a vaníliás cukorral, a kristálycukor másik felével és a keményítővel. Amikor a tej felforrt, csorgasd bele a tojásos részt, és kevergesd egy percig, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a felkockázott vajat, és hagyd langyosra hűlni. Oszd el a kisült tésztán. A csokit olvaszd fel, és csorgasd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe három órára, hogy összeálljon.

 

Vékony, ropogós mandulás keksz: belga recept szerint

Ha szereted a mandulát, imádni fogod ezt a roppanós belga kekszet, amelynek a sok vaj a lelke.

Elolvasom

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: Joff Lee / Getty Images

Ezt is szeretjük