Extrán jó vaníliás, kókuszos sajttorta - Igazi különlegesség, és még sütni sem kell
A krémes, kókuszos sajttortát egyszerűen összeállítod, és nem tudod elhibázni.
Ha nincs kedved vagy időd a sütő mellett ácsorogni, dobj össze egy sütés nélküli desszertet. A kókuszos sajttorta túróval, tejszínhabbal már első látásra megnyerő. A tetejét ízlésed szerint kirakhatod gyümölcsökkel, megszórhatod magvakkal, vagy leboríthatod kedvenc önteteddel.

Kókuszos sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez
Kekszes alaphoz
- 20 dkg édes keksz
- 12 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát, a kekszet daráld le, vagy jól törd össze. Keverd el a puha vajat a cukorral, add hozzá a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljába.
A krémhez géppel keverd ki a mascarponét, a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Végül add hozzá a kókuszreszeléket is. Kend a kekszalap tetejére, és tedd hűtőbe legalább egy-két órára, hogy megdermedjen.