Extrán jó vaníliás, kókuszos sajttorta - Igazi különlegesség, és még sütni sem kell

A krémes, kókuszos sajttortát egyszerűen összeállítod, és nem tudod elhibázni.

Ha nincs kedved vagy időd a sütő mellett ácsorogni, dobj össze egy sütés nélküli desszertet. A kókuszos sajttorta túróval, tejszínhabbal már első látásra megnyerő. A tetejét ízlésed szerint kirakhatod gyümölcsökkel, megszórhatod magvakkal, vagy leboríthatod kedvenc önteteddel.

kokuszos-sajttorta-recept

Kókuszos sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez

Kekszes alaphoz

  • 20 dkg édes keksz
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát, a kekszet daráld le, vagy jól törd össze. Keverd el a puha vajat a cukorral, add hozzá a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljába.
 

A krémhez géppel keverd ki a mascarponét, a túrót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt. Végül add hozzá a kókuszreszeléket is. Kend a kekszalap tetejére, és tedd hűtőbe legalább egy-két órára, hogy megdermedjen.

Ezt is szeretjük