Lágy, kókuszos süti karamellás öntettel: ezt azonnal meg akarod sütni
Ez aztán a csodás párosítás! A kókusz és a karamell hihetetlenül jók együtt ebben a kevert sütiben is.

kokuszos-suti-karamellontettel
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Beyoncé új hajszíne hozza a Destiny’s Child-hangulatot: ritkán látni így az énekesnőt »

Gyorsan beszívódik, és remekül hidratál a testolaj: a testápolónál sokkal hatásosabb »

Nyárindító epres smoothie: tele vitaminnal, és istenien finom »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincsenek különleges hozzávalók, mégis csudafinom lesz a kókuszos kevert süti karamellel leborítva. Könnyen elkészíthető, így a kezdőket sem állítja kihívás elé. A lágy, selymes karamellszósz még csábítóbbá teszi a kevert tésztát. Nagyon kapós lesz, bármilyen alkalomra jól jön. 

Kókuszos, karamellás süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 0.5 csomag kókusz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj

A karamellöntethez

  • 14 dkg cukor
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki jól a kétféle cukorral, és öntsd hozzá a tejet. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd forgasd a tojásos masszába. Végül az olajat is add hozzá.
Egy közepes nagyságú tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt. Ha a sütibe szúrsz egy tűt vagy kést, és teljesen tisztán húzod ki, biztosan elkészült. Vedd ki a sütőből, majd pihentesd, amíg elkészíted az öntetet. 


Szórd egy tálba a cukrot, és add hozzá a vizet. Közepes tűzön melegítsd addig, amíg a cukor felolvad. Nem kell kevergetni, csak rázogatni az edényt. Amikor aranybarna, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat és a sót. Légy óvatos, mert fröcsög. Tedd vissza a tűzhelyre, és kis lángon kevergesd, amíg egyneművé nem válik. A sütit szeleteld fel, majd csorgasd rá az öntetet.

Sütés nélkül is készíthetsz csodás kókuszos édességet, csokival megbolondítva. A süti alja egy egyszerű kekszmorzsa, a krém pedig kókuszos tejbegríz. 

Ezt is szeretjük