Omlós kókuszos-csokoládés keksz

Az egyik legjobb félórás édesség

A kókuszos-csokoládés kekszből egy adag kevés lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csoki és a kókusz fantasztikus páros, győződj meg erről te is! Bár villámgyorsan elkészül, sokkal finomabb lesz, ha pihenteted legalább egy napig. Persze addig gondosan zárd el mindenki elől. A kókuszos-csokoládés kekszet képtelenség elrontani.  

Kókuszos-csokoládés keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat elektromos habverővel keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást. Fokozatosan dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral és a kókusszal vegyített lisztet. Addig keverd, amíg a massza egynemű lesz. Ekkor mehet hozzá a kis darabokra vágott csoki.

Formázz a tésztából diónyi gombócokat, majd kicsit lapítsd le őket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább három centire. Ha közelebb rakod egymáshoz a kekszeket, sütés közben összenőhetnek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 12 perc alatt süsd aranybarnára.

15897561 eec153b97326f7245a2f67f6c5e3e158 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük