Szuper kókuszos-csokis keksz, amiből nem lehet eleget sütni
Ha gyorsan enyhítenéd a hirtelen rád törő édességvágyat, vesd be a kókuszos-csokis kekszet!
A kávédhoz, teádhoz keresel valami új ropogtatnivalót, netán kiürült a sütisdoboz? A kókuszos-csokis keksszel villámgyorsan letudhatod az édességkészítést. Ha soha nem sütöttél még semmit, ezt akkor is meg tudod csinálni!
Kókuszos-csokis keksz
Hozzávalók 18 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- 1 tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés:
A vajat keverd ki a tojással és a cukorral, majd öntsd hozzá a vízgőz felett felolvasztott, jó minőségű étcsokit. Forgasd hozzá a sóval és szódabikarbónával vegyített lisztet. Dolgozd a masszát egyneművé, ezt akár a robotgép dagasztókarjával is megteheted, majd formázz belőle diónyi gombócokat.
Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól nagyobb, körülbelül három-négy centis távolságra, mert sütés közben jól elterülnek. Mindegyiket lapogasd el egy kicsit, hogy tallérformájúak legyenek. Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg, majd hagyd a tepsiben kihűlni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció