Puha knédli cseh recept szerint: szaftos húsok mellé isteni köret
A pillekönnyű knédli a cseh konyha kedvenc körete, amit legtöbbször gőz felett készítenek. Ez az egyik legjobb variáció!


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A knédli a csehek mindennapi, héj nélküli kenyere legtöbbször szaftos, sült húsokhoz, mártásokhoz köretként kerül a tányérra. Számtalan változata ismert, vannak, akik krumplival készítik, mások kevés száraz péksütit, kiflit vagy zsemlét is tesznek a tésztába. Ha nem fogy el az összes knédli, tedd fagyasztóba, majd gőzfürdőben melegítsd meg.
Knédli
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 teáskanál élesztő
- 1 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10 percig, vagy amíg habos nem lesz. Egy tálban keverd össze a lisztet, a tojást és a sót, add hozzá a felfutott élesztőt. Gyúrd addig, amíg a tészta összeáll, elválik a kezedtől és a tál szélétől. Formázz belőle gombócot, fedd le az edényt egy ruhával, és keleszd bő egy órán át meleg helyen.
Tedd át a gombócot lisztezett felületre, vedd három részre, és formázd mindegyiket henger alakúra. Egy nagy edényben forralj kevés vizet, és helyezz bele egy szűrőt úgy, hogy az ne érjen bele a gyöngyöző vízbe. Megfelelő méretű szűrő híján az edény peremére köthetsz sűrű szövésű gézlapot vagy konyharuhát is. Pakold bele a hengereket, fedd le, és gőz felett párold a knédlit körülbelül 20 percig. Amikor leveszed a gőzről, szurkáld meg több helyen. A knédliket cérnával vagy vékony, hegyes késsel szeleteld fel.
A szaftos, ropogósra sült kacsa remek választás a knédli mellé.
Még több recept