A gyümölcsös töltelékkel felvértezett, ropogós sült tészta mindenki kedvence, a meggyes rétes évszázados receptje gyakorlatilag minden háztartásban fellelhető, ahol valaha használtak tűzhelyet.
Dia
A smarni, avagy császármorzsa a monarchia idejéből maradt a magyar háziasszonyokra, és vált a térség egyik kedvenc édességévé. Egy kicsit módosított palacsintatészta, porcukor és lekvár - persze lehetőleg házi -, és már kész is van az isteni édesség.
Dia
Két lágy tésztaréteg közé rejtett almás-fahéjas töltelék, ez bizony az almás pite, amit jellegzetes illatáról már messziről felismerhetsz, és tudhatod, hogy a nagyi konyhájában ismét valami egészen zseniális finomság készül.
Dia
A zserbó nem kifejezetten a kapkodós háziasszonyok süteménye, elkészítése meglehetősen sok türelmet és nem kevés szabadidőt igényel, cserébe azonban a világ egyik legzseniálisabb édessége kerül elő a sütő mélyéről.
Dia
A jellegzetes formájú, kalácsjellegű tésztából készülő kuglóf általában karácsony környékén kerül az asztalra, de némi rábeszéléssel bármely nagymama rávehető, hogy készítsen egyet, az egyetlen kérdés csak az, hogy mazsolával vagy anélkül.
Dia
A nagymama konyhájának jellegzetes fogásai közül nem maradhat ki mindenki kedvenc rizskochja, amit természetesen szigorúan csak a nagymama lekvárjával szabad fogyasztani, és szintén nem az a kapkodós, pikk-pakk elkészülő édesség.
Dia
Ha létezne a világ legjobb reggelije verseny, jó eséllyel dobogós lenne a friss, foszlós kalács, amihez szinte nem is kell semmi, esetleg egy bögre kakaó, hogy teljes legyen a nosztalgia.
Dia
Az omlós, középen lyukas linzer minden vendégség sztárja, a háziasszonyok számára pedig igazi főnyeremény, hiszen akár egy héttel az összejövetel előtt elkészíthető, ugyanolyan vagy még omlósabb lesz pár nap elteltével, mint frissen.