4 könnyű, kímélő recept fogyókúrához
Ebben az óriási kánikulában mindenki csak valami igazán könnyű ételt kíván. Főleg, ha fogyókúrázik. Receptjeink mindkét kritériumnak megfelelnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Török joghurtleves

Hozzávalók:

  • 8 dl joghurt
  • 12 dkg uborka
  • 1 csokor kapor
  • 25-30 borsmentalevél
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 3 gerezd fokhagyma

Hámozd meg az uborkát, majd reszeld le, a fokhagymát préseld át. A kaprot és a mentaleveleket vágd apróra, majd az összes hozzávalót jól turmixold össze. Hűtsd jégbe, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítsd. A kapor és a menta teszi igazán üdítővé és a hűsnél is hűsebbé ezt a zöldfűszeres joghurtlevest.

Tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg kagylótészta
  • aprított tonhalkonzerv
  • paradicsompüré
  • 1 negyed citrom leve
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • kakukkfű
  • babérlevél

Főzd ki a tésztát. A vöröshagymát vágd apróra, és dinszteld meg. Add hozzá a tonhalkonzervet. Tedd bele a paradicsompürét is. Adj hozzá 1 dl vizet, hogy szósz sűrűségű legyen. Csepegtesd bele a negyed citromot, és nyomd bele a fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és babérlevéllel. A végén keverd össze a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálald, vagy előre szórd meg sajttal, és a sütőben pirítsd rá. Kagylótésztával a legjobb, mert abba tud „beleülni” a szósz.

Olasz csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • 12 dkg spenótlevél
  • 12 dkg főtt zöldbab
  • 1 vékonyra szelt lilahagyma
  • 2 evőkanál kapribogyó

Az öntethez:

  • 8 szem magozott aszaltszilva
  • 1 evőkanál oregánólevél
  • 1 citrom héja szeletelve
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,25 dl vörösborecet

Az olívaolajjal meglocsolt csirkemell mindkét oldalát pirítsd át, míg megpuhul. Tedd félre, amíg kihűl. Az öntethez főzd 5 percig a szilvát, az oregánót, a citromhéjat, a cukrot és az ecetet. A salátához szeleteld fel a csirkehúst. Rendezd el egy tálon a spenótot, a zöldbabot, a hagymát, a csirkét és a kapribogyót. Öntsd rá a szilvamártást, a többit kínáld külön tálban.

Könnyű vacsorarecept

Hozzávalók:

  • kifli
  • annyi virsli, amennyi kifli van
  • 3 dl tej
  • bors
  • ízlés szerint sajt

Vedd ki a kiflik közepét. Egy-egy virslit tolj bele a kiflikbe, majd a tejet keverd össze ízlés szerint a borssal, egy kevés sóval, ami akár el is maradhat, hiszen a virsli önmagában is ízes. A töltött kifliket forgasd bele a borsos tejbe, de nem kell nagyon eláztatni. Fektesd tepsibe, és ízlés szerint reszelj rá sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, de nem kell letakarni, mert a tej nem hagyja kiszáradni, és a sajt pirulásáig süsd. Még melegen tálald!

Ezt is szeretjük