Kétsajtos, tejfölös pogácsa, amit még kelesztened sem kell – Szétomlik a szádban

A kétsajtos, tejfölös pogácsa nagyon praktikus időhiányban: a tésztáját gyorsan összeállítod, és nem kell várni arra, hogy megkeljen.

Kétsajtos, tejfölös pogácsa, amit még kelesztened sem kell – Szétomlik a szádban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néhány falat pogácsa mindig jól jön, akár reggelire, akár vendégvárónak vagy főzelék kísérőjeként, esetleg csak úgy nassnak. Ezt a receptet kedvedre variálhatod kedvenc sajtjaidból, a legjobb, ha az egyik igazán karakteres. A tetejére szórhatsz szezám- vagy köménymagot, sőt baconnel is feldobhatod.

Kétsajtos, tejfölös pogácsa

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 45 dkg liszt
  • 33 dkg tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld át a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a tejfölt, az olvasztott vajat, a füstölt sajtot, a trappista felét, a tojást és a sót, majd gyúrd össze a hozzávalókat. Akkor jó, ha homogén, rugalmas tésztát kapsz, ami nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, szórj még hozzá lisztet.
 

Rakd át a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki sodrófa segítségével körülbelül ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval formázz a tésztából kis köröket. Ha szeretnéd, éles késsel berácsozhatod, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Helyezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

Ezt is szeretjük