Kétsajtos, tejfölös pogácsa, amit még kelesztened sem kell – Szétomlik a szádban
A kétsajtos, tejfölös pogácsa nagyon praktikus időhiányban: a tésztáját gyorsan összeállítod, és nem kell várni arra, hogy megkeljen.

- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Néhány falat pogácsa mindig jól jön, akár reggelire, akár vendégvárónak vagy főzelék kísérőjeként, esetleg csak úgy nassnak. Ezt a receptet kedvedre variálhatod kedvenc sajtjaidból, a legjobb, ha az egyik igazán karakteres. A tetejére szórhatsz szezám- vagy köménymagot, sőt baconnel is feldobhatod.
Kétsajtos, tejfölös pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
- 45 dkg liszt
- 33 dkg tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 8 dkg vaj
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
Szitáld át a lisztet, keverd hozzá a sütőport, a tejfölt, az olvasztott vajat, a füstölt sajtot, a trappista felét, a tojást és a sót, majd gyúrd össze a hozzávalókat. Akkor jó, ha homogén, rugalmas tésztát kapsz, ami nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, szórj még hozzá lisztet.
Rakd át a tésztát lisztezett felületre, és nyújtsd ki sodrófa segítségével körülbelül ujjnyi vastagra. Pogácsaszaggatóval formázz a tésztából kis köröket. Ha szeretnéd, éles késsel berácsozhatod, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Helyezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 200 fokon süsd 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

Még több recept