A klasszikus képviselőfánk receptje
A képviselőfánk népszerűsége nem véletlenül töretlen évtizedek óta.
Ropogós tészta, lágy vaníliakrém, friss tejszínhab. Ugye, jól hangzik? A képviselőfánktól az égetett tészta miatt sokan félnek, pedig egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni. Ez Kisszabó Kinga receptjéből is kiderül.
Képviselőfánk
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 tojás
- 2 dl forró víz
- csipet só
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 6 dl tej
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Egy fazékba önts két deci vizet, add hozzá a vajat és a sót. Ha a vaj elolvad, a víz forr, rakd hozzá a lisztet, és fakanállal addig keverd, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve egyesével add hozzá a tojásokat, és jól keverd el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal vagy habzsák segítségével készíts halmokat a masszából, egymástól körülbelül öt centi távolságra. Pihentesd egy órát, majd tedd a tésztát 200 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 percig süsd. Közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a fánk összeeshet. Akkor jó, ha a teteje aranybarna.
A krémhez válaszd szét a tojásokat, és a fehérjéket a cukor kétharmadával verd keményre, majd tedd félre. A tej kétharmadát a vaníliás cukorral forrald fel. A tojássárgákat keverd el a megmaradt cukorral, a hideg tejjel és a liszttel. Ha csomómentes, öntsd a forró tejhez. Addig főzd, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a krém elválik az edény falától. Vedd le a tűzről, és adagold hozzá részletekben, könnyed mozdulatokkal a tojáshabot, majd hűtsd meg.
A tejszínt verd kemény habbá, a tésztát vágd ketté. A vaníliás krémet tedd habzsákba, és töltsd meg vele a kis fánkokat, majd nyomd rá a tejszínt. A tetejét pedig szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció