A legfinomabb házi kenyér receptje
Egy frissen sült, ropogós, forró kenyérnél nincs jobb, reggelire némi vajjal, friss zöldségekkel, vagy ebédre, egy laktató leves mellé.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Otthon kenyeret sütni egyszerűbb, mint gondolnád, pár alkalom után már az egész rutinszerűen fog menni, ha pedig még géped is van, akkor szinte gyerekjáték.

Tulajdonképpen bármilyen fűszerrel feldobhatod, amihez csak kedved van, variáld kedvedre!

Házi kenyér

Hozzávalók:

  • 2 kg rétesliszt
  • 2 dkg élesztő
  • só ízlés szerint
  • kézmeleg víz

Elkészítés ideje:

Öt óra.

Elkészítés menete:

A hozzávalók mennyiségéből sejthető, hogy nem bonyolult recept ez, csak türelem kell hozzá. Egy mélyebb tálba mérd ki a lisztet, a közepébe pedig csinálj egy lyukat, mélyedést.

Az élesztőt morzsold öt deci langyos vízbe, majd öntsd ebbe a lyukba, fedd le a körülötte levő liszttel, majd hagyd így pihenni három órát. Ha ez letelt, a sót oldd fel egy kis langyos vízben - körülbelül két deciben -, majd apránként add a tésztához, folyamatosan dagasztva. Akkor lesz jó, ha lágy, de nem folyós tésztát kapsz, ami elengedi az edény falát, és a kezeden sem marad belőle.

Ha elérte ezt az állapotot, formázz belőle a kedvednek megfelelő alakú kenyeret, tedd lisztezett tepsibe, fedd le egy laza szövésű konyharuhával, és hagyd egy órát pihenni. Miután ez is letelt, a sütőt melegítsd elő 220 fokra, és egy óra alatt süsd készre a kenyered. Sütés előtt egy tűzálló edénybe tegyél vizet, és tedd be a kenyér alá a sütőbe, így biztosan ropogós lesz a héja. 

Készítsd otthon!

Akárcsak a kenyeret, más, általában a boltban vásárolt ételt is elkészíthetsz otthon, egészségesebben és ízletesebben, mint a közértben kapható változat.

Ezt is szeretjük